Μνημόνιο συνεργασίας δήμου Περάματος με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μνημόνιο συνεργασίας δήμου Περάματος με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Η συνεργασία αφορά  σε προγράμματα δράσης, στην κατεύθυνση της εξασφάλισης ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων σύμφωνα με τους σκοπούς των καταστατικών τους.

20.08.2024 | 09:44

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Περάματος και  του Συλλόγου «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος»  (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α), υπέγραψαν ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.  Γιώργος Ρουμελιώτης.  Σκοπός της υπογραφής του Μνημονίου είναι  ο καθορισμός του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ  του Δήμου  και του (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α). Η συνεργασία αφορά  σε προγράμματα δράσης, στην κατεύθυνση της εξασφάλισης ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων σύμφωνα με τους σκοπούς των καταστατικών τους. Τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού είναι ο εθελοντισμός, η  ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των μελών και των δύο μερών, αλλά και η ενεργοποίηση της κοινωνίας με αξιοποίηση της τεχνολογίας και της επικοινωνίας.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων,  στο πλαίσιο της συνεργασίας, προβλέπεται η πραγματοποίηση κοινών εκπαιδεύσεων, ενημερώσεων, δράσεων, η άμεση ενημέρωση στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης , ώστε να ενεργοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό και ο μηχανισμός των συλλόγων. Επίσης προβλέπονται κοινά προγράμματα δράσης στην κατεύθυνση της εξασφάλισης ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, την αναβάθμιση της ζωής των ενηλίκων ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, τη διακήρυξη και διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού, την ενημέρωση, οργάνωση και εκπαίδευση πολιτών.

Exit mobile version