Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

20

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία – Μαρουσάκης: Οι περιοχές που θα “χτυπηθούν”
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία – Μαρουσάκης: Οι περιοχές που θα “χτυπηθούν”

Κακοκαιρία - Μαρουσάκης: Επιμένει η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Το σκηνικό του καιρού έχει αλλάξει για τα καλά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο τα φαινόμενα δεν έχουν υποχωρήσει. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα παραμείνει άστος στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις καταιγίδες και κατά τόπους το χαλάζι. Μάλιστα, η κακοκαιρία θα μετακινηθεί προς το δυτικό-βορειοδυτικό Αιγαίο με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ

Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως σήμερα Τρίτη (20/8) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς), στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο

β. Από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός σήμερα

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, το βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν στη βόρεια Θεσσαλία.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Στο Αιγαίο γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Πλημμυρισμένα φρεάτια στο κέντρο της Κέρκυρας προκάλεσαν προβλήματα σε δρόμους, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν το νησί έως το πρωί της Τρίτης. Με δελτίο τύπου το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κέρκυρας συνιστά στους πολίτες να μην αγνοούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα Δελτία Καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Αρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κ.λ.π. Στους Παξούς, ο καπετάνιος ενός μικρού σκάφους έκανε τη λάθος επιλογή να εξέλθει του λιμένα του Γάιου, εν μέσω της κακοκαιρίας που πλήττει το Ιόνιο. Το σκάφος κάπου προσέκρουσε με αποτέλεσμα να βυθιστεί. Οι επιβαίνοντες πρόλαβαν να βγουν στο λιμάνι. Στο ίδιο λιμάνι, ακόμα τρία σκάφη υπέστησαν ζημιές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις