Λήστευαν εργαζόμενους σε νυχτερινά καταστήματα του Πειραιά

ΕΛΛΑΔΑ

Λήστευαν εργαζόμενους σε νυχτερινά καταστήματα του Πειραιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Συνελήφθη 35χρονος που με τον συνεργό του λήστευαν με αεροβόλο πιστόλι καταστήματα στον Πειραιά.

20.08.2024 | 12:49

Σε φόβο και τρόμο για εργαζόμενους τις νύχτες κι ως τα ξημερώματα σε περίπτερα και καταστήματα περιοχών του Πειραιά, είχε εξελιχθεί ένα δίδυμο ληστών από τον Ιούλιο. Για τον εντοπισμό των ληστών, που δρούσαν με συγκεκριμένο σχέδιο, φθάνοντας στα καταστήματα πάνω σε μοτοσικλέτα, συστήθηκε στην Ασφάλεια Πειραιά ειδική ομάδα αστυνομικών. Εν τέλει εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο του διδύμου. Πρόκειται για 35χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Για την υπόθεση αναφέρει η Αστυνομία: «Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων ληστειών υπό την απειλή όπλου σε περίπτερα και διανυκτερεύοντα καταστήματα στην περιοχή του Πειραιά από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών. Κατά τη χαρτογράφηση της εγκληματικής τους δράσης, προέκυψε ότι κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ο κατηγορούμενος από κοινού με συνεργό του, κινούμενοι με μοτοσυκλέτα, αφού εντόπιζαν τα καταστήματα-στόχους τους, ο συνοδηγός αποβιβαζόταν από τη μοτοσυκλέτα, εισερχόταν σε αυτά και με την απειλή αεροβόλου, σε βάρος των υπαλλήλων, αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

Κράνη-κουκούλες

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες, προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίησή τους. Έπειτα από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού ταυτοποιήθηκε ο 35χρονος». Έτσι, εντοπίστηκε ο 35χρονος από τους αστυνομικούς στην περιοχή του Κορυδαλλού και οδηγήθηκε στην έδρα της υπηρεσίας, όπου και συνελήφθη.

Αεροβόλο, σφαιρίδιο, αμπούλες αερίου

Μετά από έρευνα στην οικία και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το αεροβόλο πιστόλι που χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών, μεταλλικές αμπούλες αερίου, 2.147 μεταλλικά σφαιρίδια και ρουχισμός που φορούσε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων. Κατασχέθηκε επιπλέον επιχειρησιακή μοτοσυκλέτα, η οποία εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στο πλαίσιο αναζητήσεων τους για συμβάν ληστείας που είχε λάβει χώρα στην περιοχή του Αιγάλεω μεσημβρινές ώρες της 3-8-2024. Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις ληστειών σε περίπτερα και διανεκτερεύοντα καταστήματα και περίπτερα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη.

Exit mobile version