Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

20

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαϊμού «Ράμπο» του ΣΔΟΕ εκβίαζαν κτηνοτρόφους στη Λάρισα
ΕΛΛΑΔΑ

Μαϊμού «Ράμπο» του ΣΔΟΕ εκβίαζαν κτηνοτρόφους στη Λάρισα

Παρίσταναν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και απαιτούσαν μεγάλα ποσά για να μη βεβαιώσουν δήθεν παραβάσεις!

Περίοδος όπου το θέμα της πανώλης των αιγοπροβάτων είναι στην κορυφή της επικαιρότητας και τρία άτομα, αποφάσισαν να εκβιάζουν κτηνοτρόφους σε περιοχές της Λάρισας, υποδυόμενοι τους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ! Ωστόσο, μετά την καταγγελία του ενός εκ των εκβιασθέντων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας της Λάρισας προχώρησαν στη σύλληψη των τριών εκβιαστών. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εκβίασης, της αντιποίησης και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Επιπλέον, αναφέρει η Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για εκβίαση και αντιποίηση.

Για το πώς ξετυλίχθηκε η σοβαρή υπόθεση του εκβιασμού, παραθέτει η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία: «Ειδικότερα», πληροφορεί, «κατά το χρονικό διάστημα από 13-08-2024 έως (16-08-2024), οι δράστες, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προσποιούμενοι ιδιότητα υπαλλήλων Σ.Δ.Ο.Ε., μετέβησαν τέσσερις φορές σε κτηνοτροφική μονάδα, ιδιοκτησίας άλλου ημεδαπού, σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ από τον ιδιοκτήτη της, με τη μεταχείριση απειλής βλάβης της επιχείρησής του».

 

Με… δόσεις

Μάλιστα, συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ. «το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό παραδόθηκε τμηματικά κάθε φορά από τον παθόντα στους δράστες και συγκεκριμένα δύο φορές επιτόπου στην κτηνοτροφική του μονάδα και, κατόπιν μεταξύ τους συνεννόησης, την τρίτη φορά σε άλλη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ και την τέταρτη σε περιοχή του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας». Όλα αυτά δεν άργησαν να φθάσουν στα αυτιά των αστυνομικών, που κατάλαβαν ότι αν δεν προχωρούσαν σε συλλήψεις θα έπεφταν θύματα εκβιασμού δεκάδες κτηνοτρόφοι του Νομού. Έτσι, προσημειώθηκαν χρήματα που απαιτούσαν οι δήθεν «Ράμπο» του ΣΔΟΕ. Κατά τα ίδια στοιχεία, σε προκαθορισμένο ραντεβού, που πραγματοποιήθηκε έξω από την κτηνοτροφική μονάδα του εκβιαζόμενου, μεταξύ του ιδίου και ενός εκ των συλληφθέντων, ο δράστης παρέλαβε, ύστερα από την εκβίαση του κτηνοτρόφου, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε αφότου ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Συνελήφθη και ο οδηγός

«Κοντά στο σημείο», συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ. «ανέμενε ακόμη ένας από τους δράστες, εντός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου με το οποίο μετέφερε τον συνεργό του στην κτηνοτροφική μονάδα και ο οποίος, αντιλαμβανόμενος την προσέγγιση των αστυνομικών, έθεσε σε λειτουργία το όχημα επιχειρώντας να διαφύγει, ενώ αντιστάθηκε απωθώντας με τα χέρια του και τις κινήσεις του σώματός του έναν από τους αστυνομικούς. Παράλληλα, μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε χθες το βράδυ ο τρίτος εκ των δραστών και συνελήφθη». Πέραν του προσημειωμένου χρηματικού ποσού των 500 ευρώ, που αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο του, κατασχέθηκαν ακόμη, από την κατοχή των δραστών, το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν και δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Ψάχνουν για άλλα θύματα

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Αναμένεται δε από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου που έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. να προκύψουν επαφές των κατηγορουμένων και πιθανόν κι άλλα θύματα κτηνοτρόφοι, που παρέδωσαν χρήματα στους δράστες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις