Σπείρα 5 ανηλίκων άρπαζε τα σακίδια των λουομένων στην Αρτέμιδα

ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα 5 ανηλίκων άρπαζε τα σακίδια των λουομένων στην Αρτέμιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Οι λουόμενοι στην παραλία της Αρτέμιδας έβρισκαν στην άμμο μόνο τις ψάθες τους όταν έβγαιναν από τη θάλασσα.

20.08.2024 | 11:44

Φορούσαν τα μαγιό τους και παριστάνοντας τους λουόμενους, έφθαναν καθημερινά στην παραλία της Αρτέμιδας. Στόχος τους, ωστόσο, δεν ήταν να πάρουν ανάσες δροσιάς μέσα στις ημέρες του καύσωνα, αλλά να… κάψουν τους κανονικούς λουόμενους! Περιερχόμενοι οι πέντε ανήλικοι, όπως αποδείχθηκε τις παραλίες της περιοχής, μέσα στο συνωστισμό, άρπαζαν από τις ψάθες, σακίδια των λουόμενων στα οποία οι τελευταίοι είχαν τοποθετήσει τα προσωπικά τους αντικείμενα, χρήματα, κάρτες και κοσμήματα.

Ούτε μία ούτε δύο. Είχαν αρπάξει, την ώρα που οι κάτοχοί τους έκαναν τις βουτιές τους, τριάντα ένα σακίδια λουόμενων, καθώς εφάρμοζαν το ίδιο σύστημα από τις αρχές του Ιουνίου! Όπως γίνεται αντιληπτό, οι καταγγελίες έφθαναν «βροχή» στην αστυνομία από απελπισμένους πολίτες, που επέστρεφαν στα σπίτια τους χωρίς καν τα ρούχα τους, που είχαν φυλάξει στα σακίδια.

Οι πέντε ανήλικοι

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάτων-Αρτέμιδας, ερεύνησαν την υπόθεση και προχώρησαν, εν τέλει, αφού τους «είδαν» και σε βίντεο από κάμερες της περιοχής, στη σύλληψη των 5 ανηλίκων. Εξιχνιάστηκαν, αναφέρει η Αστυνομία, μετά από συνδυαστική προανακριτική αξιολόγηση πληροφοριών και αποδεικτικών μέσων, 31 υποθέσεις κλοπών σακιδίων από λουόμενους που διαπράχθηκαν από συμμορία ανηλίκων, από αρχές Ιουνίου έως το Δεκαπενταύγουστο, στην παραλία της Αρτέμιδος (Λούτσα).

Η καταδίωξη στην 31η κλοπή

«Τα πέντε μέλη της συμμορίας (ηλικίας από 14 έως 17 ετών)», προστίθεται «εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες της 15 Αυγούστου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αμέσως μετά την κλοπή σακιδίου από λουόμενο στην παραλία της Λούτσας. Στη θέα των περιπολούντων αστυνομικών πέταξαν τα κλοπιμαία και προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως μετά από στοχευμένες αναζητήσεις και κινητοποίηση των δυνάμεων, ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων- Αρτέμιδος». Οι αστυνομικοί, κατά μήκος του δρομολογίου της καταδίωξης, βρήκαν και περισυνέλλεξαν τα αντικείμενα, που αφαίρεσαν προηγουμένως από τον λουόμενο στον οποίο και επεστράφησαν. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για απείθεια.

Και καταλήγει η Αστυνομία: «Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, τα ανήλικα μέλη της συμμορίας, φορώντας μαγιό, κινούνταν στην έκταση της παραλίας, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, προβαίνοντας στην αφαίρεση σακιδίων από ψάθες την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους κολυμπούσαν». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Exit mobile version