Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

20

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία Ρομά πολιόρκησε οικογένεια Γερμανών τουριστών
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία Ρομά πολιόρκησε οικογένεια Γερμανών τουριστών

Εφιάλτη έζησε τετραμελής οικογένεια Γερμανών στην Κορινθία, όταν βρέθηκαν να πολιορκούνται από τέσσερις Ρομά ληστές με φτυάρια και τσουγκράνες.

Εφιαλτικές στιγμές, ξημερώματα, έζησε οικογένεια Γερμανών, που λατρεύει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Ξυλοκέριζα Κορινθίας, όταν βρέθηκε να πολιορκείται κυριολεκτικά από συμμορία Ρομά ληστών μέσα στο σπίτι της! Πατέρας, μητέρα και τα δυο παιδιά από τη Γερμανία, που έχουν αγοράσει σπίτι στην Ξυλοκέριζα και έχουν έρθει να περάσουν τις διακοπές τους, αντίκρυσαν τους τέσσερις ληστές -μεταξύ τους ένας 15χρονος- οπλισμένους με φτυάρια και τσουγκράνες (!) να τους απειλούν, αφού είχαν εισβάλει στο σπίτι σπάζοντας την κεντρική είσοδο και τζάμι παραθύρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, κάποιοι από τους άγριους ληστές άσκησαν βία, χτύπησαν τον 46χρονο πατέρα των παιδιών προκειμένου να τον αναγκάσουν να τους παραδώσει χρήματα, που είχε στο σπίτι, ενώ άρπαξαν και μία παιγνιδομηχανή…

Τα θύματα είχαν τραβήξει βίντεο

Στη διάρκεια της εισβολής τρόμου, τα μέλη της γερμανικής οικογένειας κράτησαν τουλάχιστον την ψυχραιμία τους, ενώ ο ένας γιος της οικογένειας βρήκε τη δύναμη να τραβήξει βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο απαθανατίζοντας τις άγριες σκηνές βίας. Αυτό ήταν ένα βασικό στοιχείο στην έρευνα της Αστυνομίας, που προχώρησε μετά την καταγγελία των Γερμανών σε έρευνες αλλά και στη σύλληψη 44χρονου Ρομά, ενώ αναζητεί παντού τους άλλους τρεις θρασύτατους κακοποιούς. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για έναν 19χρονο, έναν 17χρονο κι έναν 15χρονο Ρομά, οι οποίοι είχαν συστήσει τη συμμορία και θεώρησαν ότι στην κατοικία της οικογένειας των Γερμανών θα βρουν πολλά μετρητά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ζημιές και στο όχημα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ασκώντας βία κατά του 46χρονου Γερμανού, οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο όχημά του, όπου επιχείρησαν επίσης να κάνουν έρευνα για να βρουν κι άλλα χρήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για το σοβαρό κρούσμα εγκληματικότητας ανακοίνωση εξέδωσε και η Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου, όπου αναφέρονται τα παρακάτω: «Συνελήφθη, (19.8.2024,) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Κορινθίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα, τα οποία αναζητούνται. Ειδικότερα, σήμερα (σ.σ. χθες) (19.8.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, ανωτέρω 44χρονος δράστης μαζί με τους 3 συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, διέρρηξαν είσοδο και εισήλθαν σε οικία αλλοδαπού, όπου με την απειλή βίας ανάγκασαν αυτόν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό και παιχνιδομηχανή.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα και διενεργηθείσα προανάκριση, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συλλογής στοιχείων, επετεύχθη η ταυτοποίηση των δραστών, ενώ στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 44χρονος. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις