Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

20

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συνελήφθησαν στη Νέα Μάκρη ύποπτοι για πλιάτσικο σε σπίτια πυροπλήκτων
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν στη Νέα Μάκρη ύποπτοι για πλιάτσικο σε σπίτια πυροπλήκτων

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν κατσαβίδι, σκεπάρνι και ασύρματος.

Έδιναν το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα στο πλαίσιο περιοριστικών όρων των ανακριτικών Αρχών για άλλα αδικήματα ,που κατηγορούνται και τραβούσαν κατευθείαν στις πυρόπληκτες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής για πλιάτσικο στα σπίτια με τις ζημιές! Στο πλαίσιο, όμως, των αυξημένων μέτρων τάξης και ασφάλειας, που, όπως έχει ανακοινωθεί, λαμβάνονται από την Ελληνική Αστυνομία στις πυρόπληκτες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, με καθημερινές 24ωρες περιπολίες, δύο ακόμη άτομα βρέθηκαν με χειροπέδες.

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε), εντόπισαν δύο ύποπτους, ηλικίας 35 και 23 ετών, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, στην περιοχή της Νέας Μάκρης και οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

 

Ασύρματος, κατσαβίδι, σκεπάρνι

Όταν οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο και στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αναλογικός ασύρματος, κατσαβίδι, σκεπάρνι και αυτοσχέδια ξύλινη ράβδος. Ακολούθως, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Μαραθώνα, όπου συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. «Σημειώνεται ότι», προσθέτει η Αστυνομία «ο 35χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ληστεία, κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ έχει εκτίσει και ποινές φυλάκισης σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Συνέχιση περιπολιών

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή». Η ΕΛ.ΑΣ. καταλήγει με την επισήμανση ότι «οι περιπολίες στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές θα συνεχιστούν με την εφαρμογή προληπτικών και κατασταλτικών δράσεων ώστε να εξασφαλιστεί η αποτροπή έκνομων ενεργειών καθώς και η παροχή στους κατοίκους κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης».

Η σύλληψη στην Πεντέλη

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, συνελήφθη ένα άτομο επ’ αυτοφώρω στην Πεντέλη, τη στιγμή που αφαιρούσε αντικείμενα από κατεστραμμένο σπίτι. Επρόκειτο για Ρομά, ο οποίος συνελήφθη στην Πεντέλη. Από τότε έχει δοθεί εντολή σε δυνάμεις της Ασφάλειας και της Τάξης (Άμεση Δράση, Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ) να πραγματοποιούν συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους σε άτομα, που δεν έχουν κανέναν λόγο να κυκλοφορούν στις περιοχές ου επλήγησαν από τις πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική. Όσοι κρίνονται ύποπτοι, η εντολή προβλέπει να τους απαγορεύεται η είσοδος στις πληγείσες περιοχές και να πραγματοποιούνται αμέσως προσαγωγές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις