Κατρίνης: ΠΑΣΟΚ και Μητσοτάκης δε πάνε μαζί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: ΠΑΣΟΚ και Μητσοτάκης δε πάνε μαζί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

«Πρέπει επιτέλους να πούμε με ποιους είμαστε και κυρίως με ποιους δεν είμαστε»

20.08.2024 | 15:11

Την πιθανότητα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία απέκλεισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης σε ομιλία του στη Ζάκυνθο, ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για να αποτελέσει δεκανίκι και κυβερνητικό εταίρο, προκειμένου να παραμείνουν στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Ειδικότερα, τόνισε: «Είναι ορατό σε όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει μπει σε μια μη αναστρέψιμη πορεία φθοράς και προφανώς αναζητεί σωσίβια και τεχνικές βοήθειες. Πρέπει επιτέλους να πούμε με ποιους είμαστε και κυρίως με ποιους δεν είμαστε, ως ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει αυτή την επιλογή. Στα καθημερινά προβλήματα για παράδειγμα, όπως η ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης είναι με τους κερδοσκόπους, τους παρόχους και όχι με τους πολίτες.

Τι είδους συζήτηση μπορούμε να κάνουμε μαζί του; Να διαπραγματευτούμε το είδος της στήριξης που απροκάλυπτα παρέχει ο κ. Μητσοτάκης στους ισχυρούς; Εγώ όλα αυτά δεν τα λέω ούτε τα ανακάλυψα τώρα. Τα λέω εδώ και χρόνια, τα έχω πει μέσα στη Βουλή, πρόσωπο με πρόσωπο με τον κ. Μητσοτάκη. Από εκεί και πέρα, κάποιοι ανακάλυψαν όψιμα την αποτυχία του κ. Μητσοτάκη, τις «γκρίζες ζώνες» της διακυβέρνησής του. Οι υποκλοπές αποκαλύφθηκαν πριν δύο χρόνια, δεν έγιναν τώρα. Τα λέγαμε αλλά τότε κάποιοι έκαναν ότι δεν έβλεπαν, είχαν πιει το αμίλητο νερό.

Οι παραβιάσεις του κράτους δικαίου ήταν κανόνας. Τα έλεγα εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν προέκυψαν τώρα. Η αποτυχία του επιτελικού κράτους που σχεδόν ταυτίστηκε σε κάποιες πρακτικές με επιτελικό παρακράτος ήταν εδώ, ορατά σε όσους ήθελαν να τα δουν ακόμα και στο πεδίο διαχείρισης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Όσοι φλέρταραν με τον κ. Μητσοτάκη, και ό,τι αυτός εκπροσωπούσε, ήταν φυσικό να μην τα βλέπουν. Μπροστά μας έχουμε ένα μόνο δρόμο: τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας που θα εκφράσει τη μεγάλη δημοκρατική και κοινωνική πλειοψηφία και θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η δική μου πρόταση, για αυτήν αγωνίζομαι και για αυτό είμαι υποψήφιος».

Exit mobile version