ΕΛΑΣ για Λούνα Παρκ Χαλκιδικής: Έγγραφο ενημέρωνε τον δήμο

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ για Λούνα Παρκ Χαλκιδικής: Έγγραφο ενημέρωνε τον δήμο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

ΕΛΑΣ για Λούνα Παρκ Χαλκιδικής: Όπως αναφέρει το έγγραφο, ο έλεγχος της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου

21.08.2024 | 21:04

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα γύρω από την τραγωδία που σημειώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής (εικόνα αρχείου), που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 19χρονου. Η ΕΡΤ παρουσίασε έγγραφο της Αστυνομίας στο οποίο φαίνεται ότι από τις 9 Ιουλίου είχε ενημερώσει τον Δήμο Κασσάνδρας ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του. Όπως αναφέρει το έγγραφο, ο έλεγχος της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου και διαπιστώθηκε ότι στερείται σχετικής γνωστοποίησης. Το έγγραφο αυτό έχει επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με ένα έγγραφο του Δήμου Κασσάνδρας.

Χαλκιδική: Σε δοκιμαστική λειτουργία το μοιραίο παιχνίδι

Στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πραγματογνώμονας και ζήτησε να τοποθετηθούν σακιά με άμμο στις θέσεις του επίμαχου παιχνιδιού, στο βάρος των ατόμων που βρίσκονταν σ’ αυτό και να τεθεί σε λειτουργία, προκειμένου να διαπιστώσει πώς κινείται και να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία θα τους οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος. «Κάναμε κάποιους ελέγχους και για να δούμε τα επιμέρους στοιχεία, μια δοκιμαστική λειτουργία», όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λάμπρος Γκλαβόπουλος, πραγματογνώμονας-μηχανολόγος-μηχανικός.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τους υπεύθυνους ζητεί η οικογένεια του 19χρονου

Από την πλευρά της, η οικογένεια του 19χρονου ζητεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τους υπεύθυνους. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας 18χρονος που εργαζόταν στην επιχείρηση υποστήριξε ότι ο χειριστής του συγκεκριμένου παιχνιδιού «έσπαγε πλάκα με τους ανθρώπους που ανέβαιναν σ’ αυτό, το πήγαινε στο τέρμα, ακούγοντας μέχρι και τις παρατηρήσεις των υπόλοιπων εργαζομένων στο λούνα παρκ».

Συνεχίζεται η έρευνα -Προσωρινά ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο χειριστής

Εν τω μεταξύ, η έρευνα των Αρχών για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία. Ο 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού είναι προσωρινά ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωσή της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση των δύο ανδρών. Εις βάρος του 58χρονου ιδιοκτήτη και του 21χρονου χειριστή σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με το Star, o ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είναι 58 ετών, παντρεμένος, και κατάγεται από τη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Τ

Το λούνα παρκ στη Χαλκιδική είχε αποκλειστεί από πανηγύρι στην Κοζάνη επειδή δεν είχε πιστοποίηση

Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτεται ότι ο 58χρονος επιχειρηματίας του μοιραίου λούνα παρκ αποκλείστηκε από πλειοδοσία δημοτικού πανηγυριού στην Κοζάνη, επειδή τα μηχανήματά του δεν ήταν πιστοποιημένα. Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», στην περίπτωση της Κοζάνης, μόλις πριν από περίπου έναν μήνα, και συγκεκριμένα στις 29 Ιουλίου 2024, συνεδρίασαν τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών του Δήμου Κοζάνης και εξέτασαν τις προτάσεις για συμμετοχή στο πανηγύρι «Νιάμερος», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 1 Οκτωβρίου λίγο έξω από την πόλη. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά δύο ενδιαφερόμενοι που ήθελαν να στήσουν λούνα παρκ.

Η μία διαγωνιζόμενη συμμετείχε εξουσιοδοτώντας τον 58χρονο επιχειρηματία του μοιραίου λούνα παρκ που λειτουργούσε στο Πευκοχώρι. Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια», η συμμετοχή τους ακυρώθηκε διότι «δεν κατατέθηκαν πιστοποιητικά καταλληλότητας για κανένα ψυχαγωγικό μέσο που δηλώνει ότι θα εγκαταστήσει». Με απλά λόγια, ο 58χρονος δεν είχε τα σχετικά έγγραφα για να μπορεί να λειτουργήσει λούνα παρκ. Αξίζει να αναφερθεί ότι και ο δεύτερος διαγωνιζόμενος αποκλείστηκε για τον ίδιο ακριβώς λόγο, με αποτέλεσμα ο δήμος Κοζάνης να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 19χρονου στη Βέροια

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς και φίλοι στον 19χρονο που βρήκε τραγικό θάνατο τη Δευτέρα στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια, ενώ η ταφή πραγματοποιήθηκε στα Κοιμητήρια του Διαβατού. Στην εκκλησία υπήρχαν και αρκετά στεφάνια με λουλούδια για τον άδικο θάνατο του 19χρονου στο Πευκοχώρι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών.

Exit mobile version