Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

21

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύλληψη 51χρονου στη Τζια για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή βία
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 51χρονου στη Τζια για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή βία

Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημεία βρέθηκαν μπροστά στο περίστροφό του, ενώ απειλήθηκαν και με μαχαίρι.

Άσκησε βία κατά του ίδιου του πατέρα του, παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τον… μισό Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας οδηγώντας επικίνδυνα και αποπειράθηκε να πυροβολήσει αστυνομικούς, τους οποίους στο τέλος απείλησε και με μαχαίρι! Πρόκειται, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., για 51χρονο ημεδαπό και όλη η σειρά των εγκληματικών πράξεων έλαβε χώρα στην Τζια σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και πάντως μέσα σε ένα 24ωρο. Κατηγορείται και ήδη ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για ενδοοικογενειακή βία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή-οπλοχρησία, απείθεια και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

 

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής όταν ο συλληφθείς οδηγώντας «γρήγορο» πολυτελές αυτοκίνητο, χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας καθώς του είχαν αφαιρεθεί για προηγούμενες παραβάσεις, πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τις ζωές των άλλων οδηγών που κινούνταν κανονικά για να πάνε στους προορισμούς τους.

 

Δεν σταμάτησε

Οι αστυνομικοί, που του έκαναν σήμα να σταματήσει δεν κατάφεραν να τον συγκρατήσουν, φοβούμενοι ότι μπορεί να προκαλείτο μεγάλο τροχαίο δυστύχημα. Εκείνος, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, όπως προαναφέρθηκε, τράπηκε σε φυγή και επέστρεψε σπίτι του! Ακολούθησαν τα απίστευτα. Το πρωί της επόμενης ημέρας, η Αστυνομία ο πατέρας του κάλεσε την Αστυνομία ζητώντας βοήθεια αφού ο γιος του όπως κατήγγειλε τον χτύπησε.

Με το περίστροφο στο χέρι

Οι αστυνομικοί έφθασαν στο σπίτι και ο 51χρονος στη θέα των αστυνομικών, απείλησε ότι θα τους πυροβολήσει (!). Αμέσως μετά τους απείλησε και με μαχαίρι. Εν τέλει συνελήφθη και οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το περίστροφο με 6 σφαίρες, μαχαίρι με λάμα 11 εκατοστών και το αυτοκίνητο του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για το σοβαρό περιστατικό που αναστάτωσε την Κέα, η οποία φιλοξενεί και πλήθος τουριστών, ενημέρωσε επίσημα με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία. Σ αυτήν αναφέρεται ότι: «Συνελήφθη (Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024) στην Κέα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κέας, ένας 51χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή-οπλοχρησία, απείθεια, ενδοοικογενειακή βία και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Ειδικότερα, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ο δράστης εντοπίσθηκε στην κατοικία του όπου με περίστροφο, που κατείχε παράνομα, αποπειράθηκε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς και ακολούθως τους απείλησε με μαχαίρι. Σημειώνεται ότι, την προηγούμενη ημέρα (18.08.2024) μεσημβρινές ώρες ο 51χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς άδεια ικανότητας και πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς του είχαν αφαιρεθεί, προέβη σε σωρεία τροχονομικών παραβάσεων κινούμενος επικίνδυνα στο οδικό δίκτυο του νησιού. Κατασχέθηκαν:  Περίστροφο με 6 φυσίγγια, μαχαίρι με λάμα 11 εκατοστών και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις