Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

21

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βίντεο ΕΛ.ΑΣ.: Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι είναι μπάτσος
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ΕΛ.ΑΣ.: Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι είναι μπάτσος

Οι αστυνομικοί στην πρώτη γραμμή των γεγονότων

Στη δημοσιοποίηση ενός βίντεο για την έννοια του όρου «μπάτσος» προχώρησε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. Με αφορμή τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τον απόστρατο αστυνομικό που ενεπλάκη σε καβγά με τον Νίκο Παππά, αλλά και τις απειλές που εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρώην αστυνομικό, η ΕΛ.ΑΣ., θέλοντας να εξηγήσει γιατί πρέπει να σεβόμαστε το έργο των αστυνομικών δυνάμεων, δημιούργησε ένα βίντεο που λιτά και περιεκτικά, χωρίς καθόλου λόγια, τα λέει όλα.

Το βίντεο, διάρκειας 45 δευτερολέπτων, ξεκινά με μια αναζήτηση στο Google. Στο πληκτρολόγιο σχηματίζεται η ερώτηση «τι σημαίνει μπάτσος» και τότε είναι που ξεδιπλώνεται η καθημερινή συμβολή των αστυνομικών στην ελληνική πολιτεία. Αρχικά στο βίντεο ακούγονται σειρήνες και εμφανίζονται αποσπάσματα με αστυνομικούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολίτες. Στις εικόνες που ακολουθούν φαίνονται αστυνομικοί να βοηθάνε πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Απεγκλωβίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είτε πρόκειται για απεγκλωβισμό πολιτών, είτε για παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους, σε ΑμεΑ.

Οι αστυνομικοί στην πρώτη γραμμή των γεγονότων

Συνοδεύουν ασθενοφόρα, σώζουν ζώα, παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, βοηθάνε οποιονδήποτε αδύναμο το χρειάζεται, σηκώνουν στους ώμους τους παιδιά εγκλωβισμένα στα χιόνια, ακόμα και αν βρίσκονται εκτός υπηρεσίας, γίνονται ασπίδα για να προστατεύσουν κόσμο σε ανάγκη.Δίνουν τρόφιμα σε όσους τα χρειάζονται, είναι πάντα εκεί όταν ακραία καιρικά φαινόμενα συνταράσσουν τη χώρα και φτάνουν ακόμα και στο σημείο να ενώσουν οικογένειες και να προσφέρουν μια τούρτα γενεθλίων σε μια γιαγιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις