Χαλκιδική 19χρονος: Σάπια τα σίδερα του «crazy dance»

ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική 19χρονος: Σάπια τα σίδερα του «crazy dance»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Χαλκιδική: Σάπια τα σίδερα του «crazy dance» που σκοτώθηκε ο 19χρονος -Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ συστηνόταν ως «αφεντικό»

21.08.2024 | 08:21

Δικαίωση ζητά η οικογένεια του 19χρονου Γιάννη που βρήκε τραγικό θάνατο σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ενώ προσωρινά ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους είναι ο 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού. Η έρευνα των Αρχών για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία. Ο 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού είναι προσωρινά ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωσή της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση των δύο ανδρών. Σε βάρος του 58χρονου ιδιοκτήτη και του 21χρονου χειριστή σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Την ίδια ώρα, η οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου, που είχε πάει διακοπές με τους δικούς του ανθρώπους στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ζητά δικαίωση,. Ο άτυχος Γιάννης εκσφενδονίστηκε από το crazy dance του λούνα παρκ όπου είχε ανέβει με τον αδερφό του και σκοτώθηκε ακαριαία.

Χαλκιδική: Αυτός είναι ο 58χρονος υπεύθυνος του λούνα παρκ -Συστηνόταν ως «αφεντικό»

Σύμφωνα με το Star, o ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είναι 58 ετών, παντρεμένος, και κατάγεται από τη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media και δείχνει καθημερινά το πόσο του αρέσουν η καλή ζωή και τα ταξίδια μέσα από αναρτήσεις του. Με μια ματιά στο προφίλ του, μπορεί κανείς να δει τραπέζια, μεγάλα κι ακριβά ψάρια και κρασιά. Συστηνόταν ως «αφεντικό» σε πολλές από τις αναρτήσεις του ενώ διατηρεί το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι τα τελευταία 20 χρόνια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε προστριβές στο παρελθόν, καθώς φαίνεται πως είχε αγοράσει κάποιο μεγάλο μηχάνημα και χρωστούσε τα χρήματα. O ίδιος ιδιοκτήτης έχει και δεύτερο λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Το λούνα παρκ βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από το λούνα παρκ που έγινε το δυστύχημα και δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει άδεια λειτουργίας.

Χαλκιδική: Χωρίς άδεια και με σκουριασμένα παιχνίδια το λούνα παρκ

Σύμφωνα με βίντεο του Open, τα σίδερα που στήριζαν τα καθίσματα στο παιχνίδι στο λούνα παρκήταν σάπια και σκουριασμένα. Από τις τέσσερις τετράδες καθισμάτων του παιχνιδιού που σκόρπισε τον θάνατο και τον πανικό, φέρεται να λειτουργούσε μόνο η μία.

Αιχμές από την γιαγιά του 19χρονου για τον χειριστή

Η γιαγιά του αδικοχαμένου Γιάννη, άφησε αιχμές ότι χειριστής και ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, γνώριζαν για τα σκουριασμένα καθίσματα. «Ενώ κάτσανε τα παιδιά στο καρεκλάκι, τα δύο μαζί και το άλλο χωριστά και η μάνα από κάτω, τους λέει (ο χειριστής) “παιδιά μην κάθεστε σε αυτά, καθίστε στα πιο πίσω”, γιατί ο κύριος θα ήξερε ότι ήταν για τα σκουπίδια και κάθισαν τα παιδιά στο πιο πίσω κάθισμα και έγινε πάλι το μοιραίο», είπε η γιαγιά του παιδιού στο Mega. «Ο Γιάννης έπεσε πάνω στα σίδερα, ο μεν Δημήτρης γαντζώθηκε από τα σίδερα και δεν χάσαμε και δεύτερο παιδί και η μάνα έβλεπε μπροστά της το παιδί μέσα στα αίματα νεκρό. Ποιος το αντέχει αυτό το πράγμα«, πρόσθεσε η γιαγιά.

Συγκλονίζει ο αδελφός του 19χρονου

Οι διακοπές στη Χαλκιδική εξελίχθηκαν σε τραγωδία, όπου ο 19χρονος από τη Βέροια έχασε τη ζωή του όταν εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι με τις περιστρεφόμενες καρέκλες (Crazy Dance) και χτύπησε με το κεφάλι στο έδαφος. Ο 16χρονος αδελφός του που βρισκόταν μαζί του στο παιχνίδι, συγκλονίζει με την μαρτυρία του στην ΕΡΤ. «Πήγαμε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη», είπε αρχικά ο 16χρονος. «Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα μου κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου», περιέγραψε ο αδελφός του άτυχου 19χρονου. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του αδελφού του 19χρονου με το πού έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής έφυγε και δε σταμάτησε καν το παιχνίδι. Πήγαν άλλοι και σταμάτησαν τη λειτουργία του.

«Σάπια τα μέταλλα, ξεκόλλησαν μαζί με τα καθίσματα»

Ο πατέρας του άτυχου νέου που σκοτώθηκε ακαριαία, όταν έσπασε ένα κάθισμα του παιχνιδιού-μηχανήματος «crazy dance», με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί και να χτυπήσει στο κεφάλι,  μίλησε στο STAR, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. «Σάπια τα μέταλλα, ξεκόλλησαν μαζί με τα καθίσματα. Να αναζητήσετε ευθύνες στη δήμαρχο που λειτουργεί χωρίς καμία άδεια (σ.σ. το λούνα παρκ). Αν δεν τη βρείτε εσείς οι δημοσιογράφοι, θα παραδώσω αύριο στην κηδεία το παιδάκι μου στον Θεούλη μας και θα τους φάμε ζωντανούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δικηγόρος κατηγορουμένων: Έχει άδειες από το Δήμο, τα μηχανήματα ελέγχονται

«Ο άνθρωπος έχει την επιχείρησή του εκεί 20 χρόνια, δηλαδή έχει άδειες από τον Δήμο. Έχει αυτά, έχει χίλια δυο. Δηλαδή τα μηχανήματα ελέγχονται περιοδικότητα για πάρα πολλά χρόνια. Τα παλιά αντικαθίστανται με καινούργια. Δηλαδή δεν μπορεί να δουλέψει μια επιχείρηση χωρίς να έχει πιστοποίησεις και τέτοια. Έχει γίνει έλεγχος πριν αρχίσει η λειτουργία στη φετινή σεζόν», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δικηγόρος των κατηγορουμένων.

 

Exit mobile version