Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

21

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παλέρμο γιοτ: Συνολικά 6 οι νεκροί, ανάμεσά τους ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς και η κόρη του
ΚΟΣΜΟΣ

Παλέρμο γιοτ: Συνολικά 6 οι νεκροί, ανάμεσά τους ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς και η κόρη του

Αγνοείται ακόμη ένας

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε και πέμπτο πτώμα στο βυθισμένο πολυτελές γιοτ. Δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ότι σήμερα έχουν ανασυρθεί τέσσερις σοροί και ότι οι προσπάθειες για την ανάσυρση στην ακτή και μιας ακόμα σορού συνεχίζονται. Απομένει ένας αγνοούμενος. Οι σημερινές ανασύρσεις, μαζί με την ανάσυρση του νεκρού σεφ τη Δευτέρα, ανεβάζουν τον απολογισμό των θυμάτων του τραγικού ναυαγίου στα 6, ενώ μένει ακόμα ένας αγνοούμενος, που εικάζεται ότι βρίσκεται στο σκάφος, όπου οι δύτες συνεχίζουν τις έρευνες. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν 4 σοροί, μεταξύ των οποίων ιταλικά και βρετανικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν ότι ανήκουν στον Βρετανό μεγιστάνα Μάικ Λιντς και στην 18χρονη κόρη του, Χάνα.

Οι ιταλικές αρχές επικοινώνησαν αμέσως με το BBC και άλλα μέσα ενημέρωσης, καθώς βρέθηκαν πέντε από τα έξι θύματα, και έκαναν σχεδόν λεπτό προς λεπτό ρεπορτάζ για την αποβίβασή τους στην ξηρά. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να ταυτοποιήσουν τα πτώματα, παρά τις αναφορές των τοπικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης σχετικά με ορισμένα από τα ονόματά τους. Αυτό είναι πιθανό επειδή οι Αρχές περιμένουν να ανασύρουν και τις έξι σορούς προτού επικοινωνήσουν με τις οικογένειες των θυμάτων. Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, οι σοροί πρέπει να αναγνωριστούν επίσημα από ένα μέλος της οικογένειας ή από ένα πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στα θύματα, προτού πιστοποιηθεί επίσημα ο θάνατος. Είναι πιθανό οι Αρχές να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου μόλις ανασυρθούν και μεταφερθούν στην ξηρά όλες οι σοροί. Προς το παρόν, τέσσερις σοροί έχουν μεταφερθεί στην ξηρά και οι διασώστες εργάζονται για την ανάσυρση μιας πέμπτης από το ναυάγιο, αναφέρει το BBC.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους αγνοούμενους ήταν ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα Λιντς, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ, ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance που εκπροσωπούσε τον Λιντς, και η σύζυγός του Νέντα Μορβίλο. Νωρίτερα, η ιταλική ακτοφυλακή έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τη συνεχιζόμενη επιχείρηση έρευνας στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας. Οι διασώστες φαίνονται σε ένα ελικόπτερο να πετούν πάνω από την περιοχή στην οποία βυθίστηκε το σκάφος και να χρησιμοποιούν μια τηλεχειριζόμενη συσκευή για να ερευνήσουν τον βυθό. Έχουν περάσει περίπου 59 ώρες από τότε που το πολυτελές ιστιοφόρο ανατράπηκε από την ξαφνική καταιγίδα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις