Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

21

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Δουλευόμαστε ψιλό γαζί»: Νέος κύκλος στην κόντρα Πολάκη-Λινού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δουλευόμαστε ψιλό γαζί»: Νέος κύκλος στην κόντρα Πολάκη-Λινού

Ο Παύλος Πολάκης που εδώ και μέρες αφήνει υπονοούμενα για αδιαφάνεια στα χρήματα που λαμβάνει το Ινστιτούτο που ανήκει στην Αθηνά Λινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέχεια των καταγγελιών που έγιναν αναφορικά με τις επιχορηγήσεις ινστιτούτου Prolepsis που ανήκει στην Αθηνά Λινού, ζήτησε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας. Πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «Το γραφείο προέδρου μετά από εντολή του ερευνά τις καταγγελίας που αναφέρονται και σε δημοσιεύματα. Αυτό που δεν έχει γίνει είναι να ανατεθεί το θέμα σε μία από τις 4 μεγάλες οικονομικές εταιρίες (big4) καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα. Η κ. Λινού αναμένεται με την επιστροφή της από τις ΗΠΑ να δώσει και τις απαραίτητες διευκρινήσεις στον πρόεδρο».

Σημειώνεται πως ο Παύλος Πολάκης που εδώ και μέρες αφήνει υπονοούμενα για αδιαφάνεια στα χρήματα που λαμβάνει το Ινστιτούτο, έκανε νέα ανάρτηση στο Facebook, στην οποία σημειώνει: «Αν χρειαζόμαστε τεχνοκράτες για να καταλάβουμε από τα στοιχεία που έχουν βγει στην επιφάνεια τι ακριβώς έκανε η Λινού με την Πρόληψη τότε συμβαίνουν τα εξής:

1) Ή δεν ξέρουμε τι μας γίνεται

2) Ή προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο εν όψει εξελίξεων

3) Ή στήνουμε παιχνιδάκια

Την ίδια στιγμή που εμένα με έθεσαν εκτός ΚΟ με ένα στημένο και ψεύτικο κλάμα σε μισή ώρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ Η ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, χρειάζονται -λέει- έρευνα από «ανεξάρτητο τεχνοκράτη» για να βγάλουν συμπέρασμα για αυτά που αποκαλυφθήκαν για τη Λινού!!!

Δουλευόμαστε ψιλό γαζί μου φαίνεται και προφανώς αυτά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ!!».

Πάντως νωρίτερα σήμερα, σε ανάρτησή της η κ. Λινού ανέφερε:

«Με ενημέρωσαν ότι η συνεχιζόμενη ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο περιέλαβε χθες δήθεν απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις σε βάρος μου καταγγελίες. Παρόλο που ο Πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό.

Οι μεταμεσονύχτιες αναδημοσιεύσεις προσποιούνται ότι θέτουν σοβαρά ερωτήματα. Δεν αναζητούν όμως ειλικρινά τις εύκολα προσβάσιμες απαντήσεις, οι οποίες προκύπτουν από δημόσια στοιχεία που παραμένουν στη διάθεση όλων και είναι πλήρως διαφανή. Αδικούν το έργο μιας ομάδας 30 επιστημόνων και εκατοντάδων εθελοντών και αποσκοπούν μονάχα σε μικροκομματικές φιλοδοξίες.

Οι παράπλευρες όμως απώλειες αυτών των φασιστικών συμπεριφορών («ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει») είναι η ελλιπής συζήτηση και ανεπαρκής αντιμετώπιση των ανισοτήτων στη χώρα μας, καθώς και η παρεμπόδιση οποιασδήποτε σοβαρής και ουσιώδους αντιπολίτευσης».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις