Νικόλ Ελευθεριάδου πόλο: Η σπουδαία αθλήτρια κερμάει το σκουφάκι της

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικόλ Ελευθεριάδου πόλο: Η σπουδαία αθλήτρια κερμάει το σκουφάκι της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η Νικόλ Ελευθεριάδου, με δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ανακοίνωσε πως αποφάσισε να σταματήσει την τεράστια καριέρα της και να... κρεμάσει το σκουφάκι της.

22.08.2024 | 22:01

Η Νικόλ Ελευθεριάδου, την Τετάρτη (21/8) ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση μετά την 9ετή παρουσία της με το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι», με τη σειρά του, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία λένε το δικό τους «αντίο» στην πρώην παίκτρια του συλλόγου, ευχαριστώντας την για τα όσα προσέφερε στην ομάδα. Μάλιστα, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός χαρακτηρίζει την Νικόλ Ελευθεριάδου ως παράδειγμα για τις νέες αθλήτριες.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

«10/8/2015. Μια ημερομηνία ορόσημο, πλέον, για τον Ολυμπιακό. Η ημέρα, που η Νικόλ Ελευθεριάδου έριξε «άγκυρα» στο λιμάνι. Με ένα μεγάλο χαμόγελο, 17 χρονών, τότε, γεμάτη όνειρα, υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με τον Θρύλο. Ποιος να φανταζόταν τι θα ακολουθούσε! Εννιά υπέροχα χρόνια… Εννιά αγωνιστικές σεζόν μαζί, κατακτήσαμε τα πάντα. Ζήσαμε «μαγικές» στιγμές, κατακτήσαμε την κορυφή του ευρωπαϊκού πόλο! Πανηγυρίσαμε 20 τίτλους, εννιά πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα Ελλάδας, δύο πρωταθλήματα Ευρώπης (LEN Champions League), τρία LEN Super Cup και ένα ελληνικό Super Cup! Αγωνιστήκαμε σε εννιά ευρωπαϊκούς τελικούς, σε εννιά χρόνια!

Αγαπημένη μας Νικόλ, η οικογένεια του Ολυμπιακού, η οικογένειά σου, σε ευχαριστεί για όλα! Για το ήθος, την αξιοπρέπειά σου, τη στάση σου, όλα αυτά τα χρόνια. Τίμησες το ερυθρόλευκο σκουφάκι με σεβασμό, με αγάπη. Είμαστε σίγουροι, ότι θα αποτελείς «φάρο» για τις νέες μας αθλήτριες, «λαμπρό» παράδειγμα! Το πάθος σου μέσα στο νερό, τα ηγετικά σου χαρακτηριστικά, το σπάνιο ταλέντο σου και η αφοσίωσή σου συνέβαλαν στην «εκτόξευση» της ομάδας πόλο Γυναικών του Θρύλου. Στην καταξίωσή της στην ελίτ του ευρωπαϊκού πόλο! Τις προηγούμενες ημέρες, έκανες πραγματικότητα το μεγάλο σου όνειρο. Έζησες την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων με την Ελλάδα μας! Ξέρουμε πόσο το ήθελες και είμαστε χαρούμενοι, που κατάφερες και αυτό. Είμαστε υπερήφανοι για σένα…

Εξελίχθηκες σε μία από τις κορυφαίες πολίστριες στην Ευρώπη! Είμαστε σίγουροι, ότι το ίδιο θα συμβεί με ό,τι ασχοληθείς, από εδώ και πέρα, στη ζωή σου, τώρα που αποφάσισες να «κρεμάσεις» το σκουφάκι σου, ολοκληρώνοντας μια λαμπρή καριέρα. Το ευχόμαστε. Και σου ευχόμαστε τα καλύτερα! Σε ευχαριστούμε!».

Η δημοσίευσή της Νικόλ Ελευθεριάδου

«Κάποιες φορές οι λέξεις δεν αρκούν για να αποδώσουν μια ιστορία στην ολότητά της κι εγώ νιώθω πως ό,τι και να γράψω παρακάτω είναι αδύνατον να αντικατοπτρίσει όσα έζησα μαζί σας αυτά τα εννιά υπέροχα χρόνια.

Θυμάμαι σαν σήμερα, την ημέρα που υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Είχα μεγάλο άγχος κι άλλη τόση προσμονή για το νέο μου ξεκίνημα, όμως πώς να φανταζόμουν, ότι ήταν απλά η αρχή για ενα τόσο μεγάλο και όμορφο κεφάλαιο της ζωής μου.

Πώς θα μπορούσα να φανταστώ ότι ο τεράστιος αυτός σύλλογος – συνώνυμο του πάθους για τη νίκη και ακούραστος κυνηγός κορυφών, δεν θα μου χάριζε μόνο απίστευτες επιτυχίες, αλλά θα με διαμόρφωνε και ως άνθρωπο. Ότι θα με μάθαινε να διεκδικώ, να μην φοβάμαι και να μην θεωρώ τίποτα ακατόρθωτο.

Τώρα που ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος της αθλητικής μου καριέρας, δεν τολμώ να φανταστώ πιο ιδανικό φινάλε. Έχοντας κατακτήσει τα πάντα με τον Ολυμπιακό και κυρίως το δικαίωμα να τον θεωρώ παντοτινή μου οικογένεια.

Η απόφαση να «κρεμάσω» το σκουφάκι μου είναι απολύτως συνειδητή και με βρίσκει πιο γεμάτη και πιο πλήρη από ποτέ. Γι’ αυτό και δεν κλαίω επειδή τελείωσε. Χαμογελάω επειδή συνέβη…

Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, τον κ. Μιχάλη Κουντούρη για την πίστη του στο πρόσωπο μου, αλλα και για την άριστη συνεργασία μας. Ευχαριστώ πολύ όλους τους προπονητές μου, τους βοηθούς προπονητών, την team manager και τον φυσιοθεραπευτή μας καθόλη την διάρκεια των χρόνων αυτών. Όλοι τους με βοηθήσαν να φτάσω εκεί που ονειρευόμουν.

Το πιο μεγάλο ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου, ανήκει στις συμπαίκτριες μου. Μαζί δημιουργήσαμε αναμνήσεις ζωής και πανηγυρίσαμε κάθε τίτλο σε Ελλάδα και Ευρώπη! Είναι τρομερό το τι μπορεί να συμβεί όταν δέσει μια ομάδα.

Τέλος, θα ήθελα εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον κόσμο του Ολυμπιακού, από τον οποίο έχω εισπράξει τόση αγάπη. Ήσασταν πάντα εκεί κι έχετε όλοι μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

Ευχαριστώ Ολυμπιακέ!❤️🤍».

Exit mobile version