Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

23

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκινά στις 26/8, η δεύτερη περίοδος του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκινά στις 26/8, η δεύτερη περίοδος του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024

Η καλοκαιρινή γιορτή της πόλης επιστρέφει τη Δευτέρα 26/8 και μέχρι τις 28/9, υπόσχεται να μας χαρίσει νύχτες γεμάτες τέχνη και πολιτισμό στο Θέατρο της Ρεματιάς.

Η δεύτερη περίοδος του Φεστιβάλ Ρεματιάς-Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 ξεκινάει με την παράσταση Το «Ηλεκτρικό Κορίτσι» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Κερασίας Σαμαρά, και κείμενο του Νίκου Σταματιάδη. Μια από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της γενιάς της, η Κερασία Σαμαρά μας ταξιδεύει στη διαδρομή της Μαρίκας Παπαγκίκα μέσα από το καφέ-αμάν. Την Τετάρτη 28/8 έρχεται στο Θέατρο της Ρεματιάς ένας από τους διασημότερους μύθους παγκοσμίως ο οποίος παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ο «Θρύλος της Μουλάν» από την παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη, με εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά, σπαθομαχίες και διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό έρχεται να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Η συγκεκριμένη παράσταση ειναι απο τις ελάχιστες με εισιτήριο (ηλεκτρονική προπώληση μέσω www.more.com  10 ευρώ, γενική είσοδος 12 ευρώ, άνεργοι, πολύτεκνοι και γκρουπ ανω των 20 ατόμων, 8 ευρώ).

Την Παρασκευή 30/8, σειρά παίρνει η παράσταση «SCARMFACE», μέσα από σημαντικές ερμηνείες που δίνουν έμφαση στην σωματική κίνηση, την έκφραση και όχι στο λόγο. Μας ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη του 1932 μέσα από μια καταιγιστική θεατρική εμπειρία.

Η πρώτη εβδομάδα της δεύτερης περιόδου κλείνει το Σάββατο 31/8, με την παρουσία του εμβληματικού Κώστα Χατζή και της Ελπίδας, αλλά και της Δανιέλας Χατζή όπου έρχονται ξανά μέσα από τα τραγούδια τους να μας ταξιδέψουν και να αγγίξουν τις ψυχές μας. Η πλειονότητα των εκδηλώσεων είναι και φέτος με ελεύθερη είσοδο. Οι θεατές, χρειάζεται μόνο να κάνουν δωρεάν ηλεκτρονική κράτηση μέσω του more.com ενώ το Φεστιβάλ με χαρά θα δεχτεί και φέτος τη συνεισφορά τους σε τρόφιμα, φάρμακα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου. Γίνε και συ κομμάτι της πολιτιστικής ιστορίας του Χαλανδρίου! Η τέχνη μας στηρίζει! Στηρίζουμε την τέχνη και τους ανθρώπους της!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις