Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

28

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμπρησμός στα Γλυκά Νερά: Οι 15 αναπτήρες, τα μπιτόνια και η παλιά απόπειρα
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρησμός στα Γλυκά Νερά: Οι 15 αναπτήρες, τα μπιτόνια και η παλιά απόπειρα

Τα μυστήρια γύρω από τον 80χρονο που προφυλακίστηκε για εμπρησμό και 3 απόπειρες στα Γλυκά Νερά στις 11 Αυγούστου.

Μπορεί ο 80χρονος, που συνελήφθη και ήδη προφυλακίστηκε για απόπειρες και εμπρησμό στα Γλυκά Νερά, την ημέρα που ξέσπασε και η και η μεγάλη πυρκαγιά στον Βαρνάβα, να αρνείται την εμπλοκή του, ωστόσο, σημαντικά ευρήματα, που εντοπίστηκαν στην κατοχή του, θα κρατήσουν την υπόθεση ανοιχτή για καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οικία, αλλά και στο αυτοκίνητο του 80χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δΕΚΑπέντε (!) αναπτήρες Zippo, πέντε κινητά τηλέφωνα και μπιτόνια μεταφοράς εύφλεκτων υγρών.

 

Το πρώτο στοιχείο με τους πολλούς αναπτήρες της συγκεκριμένης μάρκας, δίνει άλλη διάσταση στον «Zippo», που βρέθηκε από τους πυροσβέστες, που κλήθηκαν στις 11 Αυγούστου να σβήσουν την τέταρτη εστία που εκδηλωνόταν στην περιοχή μέσα σε λίγες ώρες!

 

Η κάμερα

Και η φωτιά εκδηλώθηκε όπως και οι άλλες τρεις για τις οποίες προφυλακίστηκε, δύο με τρία λεπτά αφ’ ότου πέρασε από εκεί το αυτοκίνητο του, όπως αυτό έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας της περιοχής! Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» στη διάθεση των αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, υπάρχει κατάθεση περίοικου του 80χρονου, ο οποίος αποκαλύπτει ότι ο προφυλακισθείς είχε βάλει φωτιά με ίδιο αναπτήρα και πέρυσι σε είσοδο πολυκατοικίας!

Τα μπιτόνια βενζίνης

Επίσης, πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η ανεύρεση των μπιτονιών μεταφοράς εύφλεκτων υγρών, αφού με τους αναπτήρες και άλλα στοιχεία οδηγούν τη νέα έρευνα της Πυροσβεστικής. Μετά από αυτές τις εξελίξεις και ενώ δεν έχει παρουσιαστεί έως τώρα στοιχείο ψυχιατρικού προβλήματος του 80χρονου, οι ανακριτικοί της Π.Υ έχουν ανοίξει φακέλους με ανεξιχνίαστες περιπτώσεις εμπρησμών στην ευρύτερη περιοχή των Ανατολικών Προαστίων για να ελέγξουν με βάση τα ευρήματα αν κάτι ταιριάζει στα τωρινά.

Επίσης στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων έχουν παραδοθεί και τα πέντε κινητά τηλέφωνα του 80χρονου προκειμένου να αντληθούν στοιχεία από τις όποιες επαφές που θα μπορούσα να οδηγήσουν ακόμη και στα κίνητρα των εμπρησμών.

 

Το χρονικό της φωτιάς

Υπενθυμίζεται ότι από την έρευνα της Δ.Α.Ε.Ε., προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις ότι την 11η Αυγούστου και συγκεκριμένα στο διάστημα από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. ο κατηγορούμενος προσπάθησε να προκαλέσει πυρκαγιά σε συγκεκριμένο σημείο των Γλυκών Νερών.  Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έφθασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας, που κατέγραψαν τις κινήσεις του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 80χρονος, εντοπίζεται να περνάει με το αυτοκίνητό του από το συγκεκριμένο σημείο των Γλυκών Νερών και ένα με δύο το πολύ λεπτά αργότερα να ξεσπάσει φωτιά!

Οι τρεις πρώτες προσπάθειες του 80χρονου φέρονται να έγιναν στο διάστημα από τη 1.30 μ.μ. έως τις 2 μ.μ., ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που είχε ξεσπάσει, στα Μέγαρα Αττικής. Η τέταρτη απόπειρα, καταγράφηκε στις 8 το βράδυ στην ίδια περιοχή. Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει το αυτοκίνητο του 80χρονου να επιστρέφει στη συγκεκριμένη περιοχή, να ελαττώνει ταχύτητα και στη συνέχεια να αποχωρεί. Και πάλι ξεπήδησε πυρκαγιά τρία λεπτά μετά! Οι άνδρες της Π. Υ που έφθασαν επί τόπου ήταν εκείνοι εντόπισαν έναν ανοικτό αναπτήρα Zippo.

Η ταυτοποίηση

Οι ανακριτές της Π.Υ από αυτά τα στοιχεία οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση του 80χρονου και προχώρησαν στη σύλληψή του. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του, από την οποία προέκυψαν τα ενδιαφέροντα ευρήματα, που προαναφέρθηκαν. Στο αυτοκίνητό του, συγκεκριμένα, βρέθηκαν κενά μπιτόνια, που σύμφωνα με πηγή της Πυροσβεστικής χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά βενζίνης. Στην έρευνα στην οικία του, εντόπισαν 15 αναπτήρες Zippo, πέντε διαφορετικές και ενεργοποιημένες συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και 210.000 ευρώ σε μετρητά.

Μοναχικός άνθρωπος

Οι πυροσβέστες περιγράφουν τον 80χρονο ως έναν μοναχικό άνθρωπο, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης στο παρελθόν βιοτεχνίας χαρτικών υλικών. Πρόσφατα έχασε τη σύζυγό του. Η απορία είναι ότι σε ένα από τα 4 σημεία όπου κατηγορείται ότι επιχείρησε να βάλει φωτιά βρίσκεται ακίνητο της εκλιπούσης συζύγου του. Για το οικόπεδο στο οποίο είναι κτισμένο να ισχυρίζεται ότι έχει καταπατηθεί… Διέμενε μέχρι τη σύλληψή του στο Ψυχικό, εκεί όπου μετά από διαπληκτισμό είχε βάλει φωτιά με έναν Ζιppo…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις