Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

25

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο σπουδαίος προπονητής Κριστόφ Ντάουμ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο σπουδαίος προπονητής Κριστόφ Ντάουμ

Ο Γερμανός προπονητής έδινε μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο - Είχε υπάρξει υποψήφιος και για το πάγκο της εθνικής Ελλάδας

Ένας από τους σημαντικότερους προπονητές της γερμανικής σχολής, ο Κριστόφ Ντάουμ, πέθανε σε ηλικία 70 ετών μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Ντάουμ πέθανε το Σάββατο «ήσυχα με την οικογένειά του στο πλευρό του». Αφού διαγνώστηκε με καρκίνο το 2022, ο Ντάουμ είχε αποσυρθεί αρχικά από τη δημόσια ζωή, αλλά αργότερα επέστρεψε δηλώνοντας: «Ο Καρκίνος διάλεξε λάθος σώμα» – φράση που χρησιμοποιούσε συχνά σε συνεντεύξεις, εκφράζοντας το μαχητικό του πνεύμα για να εμπνεύσει και άλλους πάσχοντες.

Ο Ντάουμ κατέκτησε τον τίτλο στην Μπουντεσλίγκα με τη Στουτγάρδη και εργάστηκε ως πρώτος προπονητής σε εννέα διαφορετικούς συλλόγους επί 30 και πλέον χρόνια, κατακτώντας 10 τίτλους. Ήταν πάντα από τους υποψήφιους για να αναλάβει την εθνική Γερμανίας μέχρι που η καριέρα του κλονίστηκε το 2000 από την παραδοχή ότι έκανε κατά καιρούς χρήση κοκαΐνης, με αποτέλεσμα την απόλυσή του από την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Το όνομά του είχε αναφερθεί και για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας το 2014, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε τότε, καθώς προτιμήθηκε ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Έζησε μία περιπετειώδη ζωή, αναφέροντας συχνά το μήνυμα: «Μπορεί να πέσεις. Δεν έχει σημασία πόσο συχνά πέφτεις. Απλά πρέπει να συνεχίσεις να σηκώνεσαι».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις