Συνάντηση Δούκα με τον δήμαρχο Χαλανδρίου – «Η Αττική και η χώρα δεν αντέχουν άλλες μεγάλες απώλειες»

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Δούκα με τον δήμαρχο Χαλανδρίου – «Η Αττική και η χώρα δεν αντέχουν άλλες μεγάλες απώλειες»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

«Η αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στους δήμους που είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών είναι μονόδρομος», τόνισε ο Χάρης Δούκας.

25.08.2024 | 12:46

Συνάντηση με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χάρης Δούκας. Όπως ανέγραψε ο Χάρης Δούκας σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στη συνάντησή μας με ενημέρωσε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έφτασε μέχρι το Πάτημα Χαλανδρίου και στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα».

«Η Αττική και η χώρα δεν αντέχουν άλλες μεγάλες απώλειες»

Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, συζήτησαν επίσης «τις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτει, ώστε οι δήμοι να ενισχύσουν την αντιπλημμυρική θωράκιση και την πολιτική προστασία τους, όπως η επανεκκίνηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με ειδική πρόσκληση στους πυρόπληκτους ΟΤΑ ή η ενεργοποίηση άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου, με πόρους από ΠΔΕ, Ταμείο Ανάκαμψης, Πράσινο Ταμείο, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η αναστολή των τοκοχρεολυσίων των πληγέντων δήμων και η  δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».

Καταληκτικά ο Χάρης Δούκας επισήμανε πως «η αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στους δήμους που είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών είναι μονόδρομος. Γιατί η Αττική και η χώρα δεν αντέχουν άλλες μεγάλες απώλειες».

 

Exit mobile version