Καραλής Σιλεσία: Ο πρώτος Έλληνας που έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καραλής Σιλεσία: Ο πρώτος Έλληνας που έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το ιστορικό άλμα

26.08.2024 | 09:23

Πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ έκανε χθες (25/8) ο φοβερός και τρομερός Εμμανουήλ Καραλής στο Diamond League που διεξάγεται στη Σιλεσία. Ο 24χρονος «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Παρισιού ξεπέρασε τα 6.00 μέτρα και έγινε ο πρώτος Έλληνας και ο 29ος αθλητής στον κόσμο που το πετυχαίνει, επιβεβαιώνοντας πως ανήκει πλέον στην elit του αθλήματος. Ο σπουδαίος Έλληνας επικοντιστής ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,62μ., τα 5,72μ. και τα 5,82 μ., εν συνεχεία είχε άκυρο άλμα στα 5.92μ. για να ξεπεράσει με τη δεύτερη προσπάθεια και τα 5.92, που ήταν επίδοση ένα εκατοστό κάτω από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ… πριν από το νέο πανελλήνιο ρεκόρ βέβαια που θα… ακολουθούσε!

Ο Έλληνας άλτης αποφάσισε ν’ ανεβάσει τον πήχη στα 6.00μ. Μετά από δύο άκυρες προσπάθειες… η τρίτη αποδείχτηκε και τυχερή… κάνοντας το απίστευτο να μπει στο κλαμπ των αθλητών που έχουν «αγγίξει» τα 6.00μ. στο άλμα επί κοντώ.

Βίντεο: Το ιστορικό άλμα του Εμμανουήλ Καραλή

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο πρώτος Έλληνας που το πετυχαίνει… γράφοντας Ιστορία στη Σιλέσια! Αυτό που κυνηγούσε σε όλη τη θερινή σεζόν, να ξεπεράσει δηλαδή τα 6 μέτρα, το έκανε λίγες εβδομάδες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού… στην Πολωνία. Ο ίδιος δημοσίευσε το σχετικό άλμα του τα social media και όπως ήταν φυσικά τα σχόλια με συγχαρητήρια και τα likes έπεσαν… βροχή. Ο Καραλής αποσύρθηκε από τη συνέχεια του αγώνα… έχοντας πετύχει το άλμα της… ζωής του, βελτιώνοντας κατά επτά εκατοστά την καλύτερη επίδοσή του!

Exit mobile version