Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

26

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Πολιτιστικός Σεπτέμβρης δήμου Περιστερίου με ελεύθερη είσοδο
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης δήμου Περιστερίου με ελεύθερη είσοδο

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει και φέτος τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2024» στο Άλσος Περιστερίου – Στάση Μετρό “Ανθούπολη”. Ώρα έναρξης 20:00.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Π. Παχατουρίδης, στο μήνυμά του, τονίζει: «Με θέα ξανά την όμορφη πόλη μας, τη ζεστή κοινή μας στέγη, που αγκαλιάζει πάντα με τη φροντίδα και τη θαλπωρή της, τις επιθυμίες μας και τις ανάγκες μας, καλωσορίζουμε και πάλι τον Σεπτέμβρη. Ένα σωρό θέματα και προτάσεις, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της τέχνης, της μουσικής και της παράδοσης, θα προβάλλονται καθημερινά στο καταπράσινο περιβάλλον, του ξεχωριστού και δημοφιλούς Άλσους, της πόλης του Περιστερίου.

Για τα μάτια και την ευχαρίστηση όλων των συμπολιτών μας. Κάνοντας τη νοσταλγική θερινή επάνοδο, από το παραθαλάσσιο τοπίο στην καθημερινότητά μας, όσο γίνεται γλυκύτερη και ομαλότερη. Στον απόηχο του καλοκαιριού, τόσα χρόνια τώρα, απλώνουμε με χαρά το χέρι μας, ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί, στου Σεπτέμβρη το καλωσόρισμα και στης πόλης μας, τις νέες κάθε χρονιά, θεαματικές γεύσεις και εμπειρίες της υποδοχής της, για ‘μας. Και ξαναβάζουμε με υγεία, όρεξη, φρεσκάδα και θετική ενέργεια, τη νέα σεζόν αρμονικά μέσα στη ζωή μας.

Χάρη σε όσα κάθε φορά, με αγάπη, μεράκι και χωρίς κανένα αντίτιμο, διαλέγει να αφιερώνει και να προσφέρει σε όλες τις Περιστεριώτισσες και όλους τους Περιστεριώτες, η αλληλένδετη με τη ζωή μας, πόλη μας».

 ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

3 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΙΚΗ

Ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στον παγκόσμιο, αθάνατο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη. Τραγουδούν: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΡΥΔΑ. Πιάνο – ενορχήστρωση: Γιώργος Παγιάτης

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

MEGA CINEMA ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ”

Αφιέρωμα στον Τάσο Μπουλμέτη.

Ελληνική Κοινωνική 2003 | Έγχρ. | Διάρκεια: 108′

Ο Φάνης, Πολίτης στην καταγωγή και αστροφυσικός στο επάγγελμα, ξαναγυρίζει στην Πόλη ύστερα από τριάντα χρόνια για να δει τον άρρωστο παππού του. Το ταξίδι δίνει την αφορμή για αναδρομή στο παρελθόν, όταν ως παιδί στην Πόλη μάθαινε τα μυστικά της μαγειρικής και ζούσε τον πρώτο έρωτα με τη μικρή Σαϊμέ. Μνήμες από την Πόλη, χιούμορ, συγκίνηση, γαστρονομία και φιλοσοφία της ζωής. Εντυπωσιακή παραγωγή, με πολύ καλές ερμηνείες, ιδιαίτερα από τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης. Με τους: Γιώργο Χωραφά, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Στέλιο Μάινα, Ρένια Λουιζίδου, Ταμέρ Καραντάλ, Τάσο Μπαντή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟ

Ένα μελωδικό ταξίδι μέσα από τα τραγούδια του ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ. Μονοπάτια που περνούν από την ποίηση, τον έρωτα και τους καημούς των ανθρώπων. Τραγούδια αγαπημένα που χρόνος τα παλιώνει, χωρίς όμως να τα φθείρει. Τραγούδια που σφράγισαν τις προσωπικές μας στιγμές, όταν τα δικά μας λόγια δεν αρκούσαν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Μια συναυλία με τα πιο γνωστά τραγούδια από τις αγαπημένες μας ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Μια βραδιά με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό για μικρούς και μεγάλους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

MEGA CINEMA ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ “ΦΟΝΙΣΣΑ

Ελληνική Δραματική 2023 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′

Σε ένα νησί του 1900, η χήρα Χαδούλα, πολύτεκνη μάνα και γιαγιά, γίνεται βρεφοκτόνος κοριτσιών θέλοντας να τα σώσει από τη σκληρή μοίρα που τα περιμένει.

Σκηνοθεσία: Εύα Νάθενα. Σενάριο: Κατερίνα Μπέη. Με τους: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ “ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ” ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ.

ΜΑΖΙ ΤΟΥ Η ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ.

Ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της νέας γενιάς και στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη απογειώνει με τις ερμηνείες του τραγούδια – “ύμνους”, όπως: Δραπετσώνα, Βρέχει στη φτωχογειτονιά, Όμορφη πόλη, Φεγγάρι μάγια μου ’κανες κ.α. επισφραγίζοντας αυτό το υπέροχο αφιέρωμα.

ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΒΑΡΙΕΤΕ – ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με την Άννα Καπόνε Πάπας και τους μαθητές της.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΕΡΤΖΙ ΜΑΒΙ

Με αφορμή την ολοκλήρωση του δεύτερου προσωπικού τους δίσκου με τίτλο “Η ζωή να ‘ναι πάντα γιορτή” οι Βερτζί Μαβί παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις και καινούργιο υλικό. Θα ακουστούν τα τραγούδια του νέου άλμπουμ, παλαιότερα αγαπημένα κομμάτια του συγκροτήματος, καθώς και ενδιαφέρουσες διασκευές με την υπογραφή των Βερτζί Μαβί.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΑΝΝΑ ΖΕΓΚΙΝΟΓΛΟΥ, τη μουσική συνοδοιπόρο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Η πολυτάλαντη ερμηνεύτρια με την εκφραστική φωνή και την έντονη θεατρικότητα, γεμίζει το Φορτηγό – Αεροπλάνο της τραγούδια και ανεβαίνει στη σκηνή για να προσφέρει μια μοναδική μουσική παράσταση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ, στη μεγάλη φωνή της Ελλάδας από τον Σύλλογο Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “THE GRANDFATHERS BAND

Oι Τhe Grandfathers Band και πάλι κοντά μας…. όπως παλιά και μας ταξιδεύουν σε ελληνικά και ξένα ροκ τοπία. Στις αποσκευές τους δοκιμασμένα τραγούδια, δυνατές μουσικές, ηλεκτρισμός και groove.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

4ο ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Η Παγγορτυνιακή Ένωση, το πολιτιστικό σωματείο που αγκαλιάζει όλη την επαρχία Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας, διοργανώνει το 4ο Γορτυνιακό Αντάμωμα, μια μουσικοχορευτική εκδήλωση γεμάτη χορό και τραγούδι, αφιερωμένη στα έθιμα και τις παραδόσεις της Γορτυνίας.

Συμμετέχουν χορευτικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι που έρχονται από τη Δημητσάνα, τα Λαγκάδια, την Καρύταινα και τα Τρόπαια, καθώς και πολλοί Γορτύνιοι καλλιτέχνες της παραδοσιακής μας μουσικής.

ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μουσικοχορευτική παράσταση από τη σχολή χορού “IN STEP”

Επιμέλεια: Σπανού Γιάννα & Κουρούμαλη Έλενα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ “ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ” ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΧΟΥ

Μουσικοί χρωματισμοί από την Ιταλία, τα Βαλκάνια, την Αρμενία και τη Μεσόγειο, μπλέκονται με μελωδίες από την εγχώρια έντεχνη και παραδοσιακή σκηνή, σε ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια για το φεγγάρι που φτάνει μέχρι την Βόρεια Ευρώπη.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ “ΑΦΥΠΝΙΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Παρουσίαση πολιτιστικών δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. (Κέντρων Φιλίας) Δήμου Περιστερίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

MEGA CINEMA ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ “ΝΟΤΙΑΣ

Αφιέρωμα στον Τάσο Μπουλμέτη.

Ελληνική Δραματική Κομεντί 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99′

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες, φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με δικό του, ανατρεπτικό τρόπο. Από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, η Ελλάδα του ’60 και του ’70 θα τον τροφοδοτήσει με αρχαίους και σύγχρονους μύθους, φανταστικά ταξίδια και όμορφες γυναίκες.

Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης. Σενάριο: Τάσος Μπουλμέτης. Με τους: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης. Φωτογραφία: Σίμος Σαρκετζής. Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 2024

Τραγουδούν: ΒΕΛΙΣΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΙΑΛΕΚΤΗ (ΦΛΩΡΟΣΚΟΥΦΗ), ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΤΖΕΝΗ, ΚΑΨΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΝΤΗ ΑΦΟΙ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΕΚΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΙΩΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΣΚΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ, ΣΤΙΓΚΑ ΘΕΟΔΟΣΙΑ, ΧΑΛΚΙΑ ΓΙΩΤΑ.

Παίζουν: Π. Πλαστήρας, Κώστας Αριστόπουλος, Μάκης Τσίκος, Δημήτρης Λαμπάκης, Γιάννης Σιάρκος, Τρύφων Αναστάσιου.

Συμμετέχουν: Μπάμπης Μέτσιος, Κώστας Καζιακούρας, Μπάμπης Φωτίου, Σάκης Καρακώστας, Ανδρέας Παππάς, Νίκος Ευβοιώτης

Φιλική συμμετοχή: Κατερίνα Κόρου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Πίτσος

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

1ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Για δεύτερη φορά στα Δυτικά, οι σύλλογοι της Δυτικής Αθήνας ενώνονται σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα ποντιακών χορών.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Περιστερίου – Ένωση Ποντίων Περιστερίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις