Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

26

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυξάνονται οι επιθέσεις συμμοριών με στόχο την αρπαγή χρυσών αλυσίδων από τους λαιμούς των θυμάτων!
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνονται οι επιθέσεις συμμοριών με στόχο την αρπαγή χρυσών αλυσίδων από τους λαιμούς των θυμάτων!

 Σε δύο 24 ώρα, σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας εξαπολύθηκαν αρκετές επιθέσεις κατά των Ελλήνων αλλά και ξένων τουριστών.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις συμμοριών ενηλίκων δραστών, αλλά και ανηλίκων, που επιτίθενται με άκρως επικίνδυνο τρόπο σε πολίτες για να τραβήξουν χρυσές αλυσίδες από τους λαιμούς τους! Σε μόλις δύο 24 ώρα, στο κέντρο της Αθήνας και στον Άγιο Παντελεήμονα, συμμορίες «κυνηγών χρυσού», εξαπέλυσαν αιφνιδιαστικές επιθέσεις κατά πολιτών και ξένων τουριστών με στόχο της αρπαγή των χρυσών αλυσίδων αλλά και των πορτοφολιών. Με την κινητοποίηση των αστυνομικών μετά τις καταγγελίες των τρομοκρατημένων θυμάτων που υπέστησαν τις επικίνδυνες επιθέσεις στο λαιμό τους, συνελήφθησαν πέντε συνολικά δράστες, ενήλικοι και ανήλικοι.

Πρώτες πρωινές ώρες στην Ομόνοια, αναφέρει η Αστυνομία, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 23 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος τουρίστα, στο κέντρο της Αθήνας.

 

Βίαιο τράβηγμα

«Ειδικότερα», αναφέρουν οι αστυνομικοί «οι κατηγορούμενοι, προσέγγισαν τον 38 χρόνο τουρίστα, ο οποίος κινούνταν πεζός στο κέντρο της πόλης και αφού τον ακινητοποίησαν του αφαίρεσαν με βίαιο τράβηγμα αλυσίδα λαιμού, καθώς και το πορτοφόλι του. Το ανωτέρω συμβάν έγινε αντιληπτό από αστυνομικούς ευρισκόμενους σε κοντινό σημείο, οι οποίοι ακινητοποίησαν άμεσα τους κατηγορουμένους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Αλυσίδα – πορτοφόλι

Μετά από έρευνα στην κατοχή του ενός βρέθηκε η αναιρεθείσα αλυσίδα και επιδόθηκε στον παθόντα, ενώ σε κοντινό του συμβάντος σημείο εντοπίστηκε και το πορτοφόλι του θύματος». Λίγες ώρες πριν, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ακινητοποιούσαν 17 χρόνο αλλοδαπός, για ληστεία κατά συναυτουργία.

 

Στις αποβάθρες του ηλεκτρικού

«Ειδικότερα», επισημαίνουν «ο κατηγορούμενος, προσέγγισε 22 χρόνο στις αποβάθρες του σταθμού «Αττική» και λίγο μετά την έξοδο του από το σταθμό έτρεξε προς το μέρος του και του αφαίρεσε με βίαιο τράβηγμα 2 χρυσές αλυσίδες από το λαιμό του. Κληθέντες αστυνομικοί, έπειτα από στοχευμένες αναζητήσεις εντόπισαν σε κοντινό σημείο τον δράστη και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείς Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο επελήφθη προανακριτικά».

14 και 17 ετών οι ληστές

Στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, επίσης, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, συνελήφθησαν δύο ανήλικοι, ηλικίας 14 και 17 ετών, για ληστεία κατά συναυτουργία. «Ειδικότερα», πληροφορεί και πάλι η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι, προσέγγισαν παρέα ατόμων και αφού ακινητοποίησαν 26 χρόνο αλλοδαπό, του αφαίρεσαν αλυσίδα λαιμού.

Στην πλατεία Βικτωρίας

Περιπολούντες αστυνομικοί της  Άμεσης Δράσης, στο πλαίσιο αναζητήσεων, εντόπισαν τους δράστες στην Πλατεία Βικτωρίας και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα».  Όλοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις