Γρεβενά: Έπιασαν τον εισπράκτορα, ψάχνουν τον «γιατρό»

ΕΛΛΑΔΑ

Γρεβενά: Έπιασαν τον εισπράκτορα, ψάχνουν τον «γιατρό»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Πρόκειται για εγκέφαλο συμμορίας που πραγματοποιούσε τηλεφωνήματα σε πολίτες ζητώντας ποσά για δήθεν χειρουργικές επεμβάσεις συγγενών του.

26.08.2024 | 08:25

Συνέλαβαν τον «εισπράκτορα», αλλά ψάχνουν ακόμη αυτόν που συστηνόταν στα τηλεφωνήματα που πραγματοποιούσε στα υποψήφια θύματα σαν «ο γιατρός του Νοσοκομείου Γρεβενών»! Για να «πληροφορήσει»-τι άλλο- τα εμβρόντητα θύματα στα ΓρεβεΝά ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης και τα… συνακόλουθα, δηλαδή να καταβληθεί μεγάλο ποσό για αγορά δήθεν υλικών κ.λπ. Η Αστυνομία, που συνέλαβε τον ημεδαπό ο οποίος εκτελούσε χρέη εισπράκτορα των χρημάτων, παίρνοντας κατευθύνσεις από άλλα μέλη της συμμορίας, πληροφορεί ότι οι περισσότεροι αποδέκτες των τηλεφωνημάτων το έκλεισαν αμέσως στους δράστες αντιλαμβανόμενοι σε τι αποσκοπούσαν.

Όμως, μια 74χρονη πείστηκε και παρέδωσε στον εισπράκτορα σημαντικό ποσό για το… χειρουργείο και το ευτύχημα είναι ότι βρέθηκε στα χέρια του δράστη και της επιστράφηκε.  Πρόκειται για 31χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης από εγκληματική ομάδα και της παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών.

 

Ο «γιατρός» των Γρεβενών

Λέει η Αστυνομία: «Στο πλαίσιο της δράσης της εγκληματικής ομάδας, άγνωστο άτομο προσποιούμενο το γιατρό του Νοσοκομείου Γρεβενών πραγματοποίησε πλήθος τηλεφωνικών κλήσεων σε ανυποψίαστους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών και ανέφερε ψευδώς σε αυτούς ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό λόγω τροχαίου ατυχήματος και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό. Οι ανωτέρω πολίτες αντιλαμβανόμενοι την σε βάρος τους απόπειρα εξαπάτησης, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις αυτών και ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 31χρονο στην πόλη των Γρεβενών, ο οποίος έχοντας τον ρόλο του «εισπράκτορα» ως μέλος εγκληματικής ομάδας, που διαπράττει απάτες μέσω τηλέφωνου, είχε μεταβεί στην οικία 74χρονης ημεδαπής που του είχε υποδείξει συνεργός του και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των -1.400- ευρώ, καθώς οι επιτήδειοι είχαν πείσει με το προαναφερόμενο τέχνασμα την ηλικιωμένη να το παραδώσει.

Τα κατασχεθέντα

Το ανωτέρω χρηματικό ποσό αφού βρέθηκε και κατασχέθηκε, αποδόθηκε στην νόμιμη κάτοχό του, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ, -5- κροτίδες και -1- κινητό τηλέφωνο». Από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζονται οι έρευνες, για την ταυτοποίηση των συνεργών του, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.

Exit mobile version