Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

26

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς ένα κλεμμένο κινητό στη Νέα Καλλικράτεια οδήγησε σε συλλήψεις στα Ιωάννινα
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ένα κλεμμένο κινητό στη Νέα Καλλικράτεια οδήγησε σε συλλήψεις στα Ιωάννινα

Το κινητό οδήγησε την Αστυνομία σε σπείρα που εισέβαλλε σε Airbnb σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Η εφαρμογή εύρεσης του στίγματος ενός κινητού τηλεφώνου που είχε κλαπεί από την περιοχή της Χαλκιδικής, έφερε, προς έκπληξη των δραστών την Αστυνομία στην… πόρτα τους στα Ιωάννινα! Αποδείχθηκε ότι ο αλλοδαπός άνδρας και η ημεδαπή γυναίκα, που συνελήφθησαν, ήταν οι δράστες αλλεπάλληλων διαρρήξεων με σημαντική λεία σε μετρητά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές με στόχο δωμάτια βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb), σε τουριστικές περιοχές της χώρας! Από την έρευνα και τη συνεργασία των αστυνομικών Υπηρεσιών, που έψαχναν τους δράστες των εισβολών στις περιοχές τους, προέκυψε ότι είχαν «χτυπήσει» σε Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, Ναύπλιο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα!

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, μπήκε τέλος στη δράση δύο ατόμων, που κατηγορούνται ότι είχαν προβεί πρόσφατα σε πλήθος κλοπών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, συνεχίζουν οι αστυνομικοί πρόκειται για αλλοδαπό και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Η εφαρμογή εύρεσης

«Ως προς το χρονικό της υπόθεσης», συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ. «οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, εκμεταλλευόμενοι εφαρμογή εύρεσης κινητού, το οποίο είχε κλαπεί από περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, κατάφεραν να εντόπισαν τους κατηγορούμενους σε περιοχή των Ιωαννίνων». Στην έρευνα δε, που ακολούθησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμενε το ζευγάρι των δραστών, βρέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, τιμαλφών και ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επισημαίνει ακόμη η Αστυνομία ότι: «Από την εξέλιξη των ερευνών και τον έλεγχο για την ταυτοποίηση των παραπάνω ευρημάτων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από τουριστικά καταλύματα (κυρίως διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης) από διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία εισέρχονταν είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστα σημεία, από όπου αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διαβατήρια.

Η χαρτογράφηση των κλοπών

Πιο συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε:

  • 3 κλοπές, που έλαβαν χώρα την 17 Αυγούστου στο Ναύπλιο.
  • 12 κλοπές από περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 22 Αυγούστου.
  • Κλοπή στην πόλη των Ιωαννίνων την 23 Αυγούστου.

Η λεία, προστίθεται, από τις παραπάνω περιπτώσεις, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι, καθώς και χρηματικό ποσό 1.650 ευρώ. Το μεγαλύτερος μέρος των ανευρεθέντων κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε από τους παθόντες και τους αποδόθηκε, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τον εντοπισμό των δικαιούχων των μη ταυτοποιηθέντων κατασχεθέντων αντικειμένων συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, καταλήγει η Αστυνομία Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις