Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

27

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σέρρες: 150.000 ευρώ η ζημιά από τη φωτιά στο δημοτικό σχολείο Νέου Σουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: 150.000 ευρώ η ζημιά από τη φωτιά στο δημοτικό σχολείο Νέου Σουλίου

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόκληση της φωτιάς από παρέα ανήλικων έξω από το σχολείο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής και έκαψε τη στέγη του δημοτικού σχολείου στο Νέο Σούλι, στις Σέρρες. Σήμερα κιόλας ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του, ενώ σημειώνεται πως πρόκειται για ένα νέο σχολείο που χτίστηκε και εγκαινιάσθηκε πριν από δύο χρόνια. Μόλις ξέσπασε η φωτιά, άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις  της Πυροσβεστικής και την έσβησαν αργά το βράδυ, χωρίς να επεκταθεί στο εσωτερικό του σχολείου.

Μιλώντας σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου, ανέφερε πως οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόκληση της φωτιάς από παρέα ανήλικων παιδιών έξω από το σχολείο, η οποία επεκτάθηκε στη μόνωση εξωτερικά και προχώρησε στη στέγη του εκπαιδευτηρίου. Την ίδια ώρα αναμένεται το πόρισμα του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής σχετικά με τα αίτια που την προκάλεσαν.   Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά τη νέα διδακτική χρονιά ενώ σε μια πρώτη εκτίμηση για το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε, αγγίζει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Σέρρες: 150.000 ευρώ η ζημιά από τη φωτιά στο δημοτικό σχολείο Νέου Σουλίου

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά

«Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χώρο κτιρίου εκπαίδευσης, στην Τ.Κ. Νέου Σουλίου Σερρών, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας κατά τις βραδινές ώρες χθες, Κυριακή 25 Αυγούστου 2024. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο χώρο του κτιρίου.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα»

Σέρρες: 150.000 ευρώ η ζημιά από τη φωτιά στο δημοτικό σχολείο Νέου Σουλίου





Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις