Νόα Αργκαμάνι – Χαμάς: Η 26χρονη χορεύει ξανά, έπειτα από 246 ημέρες ομηρίας

ΚΟΣΜΟΣ

Νόα Αργκαμάνι – Χαμάς: Η 26χρονη χορεύει ξανά, έπειτα από 246 ημέρες ομηρίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δείτε βίντεο

26.08.2024 | 19:33

Στη γιορτή «Επιστροφή στη Ζωή» συμμετείχε η Νόα Αργκαμάνι, που είχε απαχθεί από τη Χαμάς και απελευθερώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις τον Ιούνιο. Η 26χρονη, που είχε απαχθεί κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, έζησε δύσκολες στιγμές στη διάρκεια των 246 ημερών της αιχμαλωσίας της και θέλησε να διασκεδάσει, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα. Η Νόα είπε συγκινημένη ότι «πρέπει να εκτιμάμε κάθε ημέρα που ζούμε», συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να γιορτάζουμε κάθε στιγμή». Η 26χρονη χόρεψε στους ώμους φίλων της, έχοντας στο πλευρό της τον πατέρα της Yaakov.

Η Νόα διασώθηκε τον Ιούνιο, λίγο πριν η μητέρα της, Λιόρα, 61 ετών, πεθάνει από καρκίνο στον εγκέφαλο. Πλέον, εργάζεται σκληρά για την επιστροφή και των υπόλοιπων ομήρων, ενώ αυτή την εβδομάδα μίλησε στη συνάντηση της G7 στο Τόκιο. Αποκάλυψε πως φοβόταν ότι κάθε βράδυ κατά την αιχμαλωσία της «θα ήταν το τελευταίο της». «Είναι θαύμα που είμαι εδώ», είπε. «Ο Avinatan, ο φίλος μου, είναι ακόμα εκεί και πρέπει να τους φέρουμε πίσω πριν να είναι πολύ αργά», είπε.

Η Νόα, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων το αν ήταν η κατάλληλη στιγμή για πάρτι ενώ περισσότεροι από 100 όμηροι κρατούνταν ακόμη στη Γάζα, είπε ότι «246 μέρες περίμενα αυτή τη στιγμή».

«Δεν είναι ιδανικό να κάνουμε αυτό το πάρτι ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος, με τους στρατιώτες μας ακόμα στο πεδίο της μάχης και 109 ομήρους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου μου που μας λείπει πολύ», είπε η 26χρονη, τη στιγμή που ένα τεράστιο πανό με τη φωτογραφία του συντρόφου της και το μήνυμα «Θα χορέψουμε ξανά» καθρεφτιζόταν στο πάτωμα. «Πρέπει να εκτιμάμε κάθε μέρα αυτής της ζωής και πρέπει να γιορτάζουμε κάθε στιγμή που είμαστε εδώ. Πρέπει να γιορτάζουμε συνεχώς», πρόσθεσε.

Η Νόα είχε διασωθεί έπειτα από μεγάλη επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων

Η 26χρονη Ισραηλινή αναδείχθηκε σε ένα από τα πρόσωπα της κρίσης των ομήρων, όταν πλάνα από την απαγωγή της από δύο άνδρες σε μια μηχανή είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Στο βίντεο εμφανιζόταν η Αργκαμάνι σε απόγνωση να φωνάζει «Μη με σκοτώσεις!».

Exit mobile version