Ακραία πόλωση στον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακραία πόλωση στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πολάκης: Με πήρε η Λινού τηλέφωνο -Της είπα να μη με ξαναπάρει, είναι άτιμη και διεφθαρμένη

26.08.2024 | 10:29

Σφοδρή επίθεση στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού την οποία χαρακτηρίζει «άτιμη και διεφθαρμένη» εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, αποκαλύπτοντας ότι του τηλεφώνησε το απόγευμα λίγο πριν αυτός φύγει από την Κρήτη. Η νέα ανάρτηση έρχεται μετά τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για το Ινστιτούτο «Prolepsis», του οποίου πρόεδρος έχει διατελέσει η κυρία Λινού. Οπως ισχυρίζεται Παύλος Πολάκης στην ανάρτησή του στο Facebook η κ. Λινού του είπε ότι κατά τη γνώμη της επί 10 χρόνια είχαν μία καλή συνεργασία, ενώ εκείνος της απάντησε ότι είχαν «απλώς μία γνωριμία από το πανεπιστήμιο».

«Θεωρούσα πως είχε μια προσφορά και μια τιμιότητα παρά τις διαφωνίες μου σε κάποιες δηλώσεις της. Όμως μετά που έστησε αυτό το ψεύτικο κλάμα για να οδηγήσουν συντονισμένα στη διαγραφή μου, έψαξα τη δραστηριότητά της για να καταλάβω τι συμβαίνει και βέβαια να αμυνθώ για τη δολοφονία χαρακτήρα και είδα πως είναι ΚΑΙ ΑΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ!! Γι’ αυτό να μην τολμήσει να με ξαναπάρει τηλέφωνο. ΤΕΛΟΣ ΚΛΗΣΗΣ!!», γράφει μεταξύ άλλων στη νέα του ανάρτηση.

Ανοικτό το ενδεχόμενο μομφής κατά Κασσελάκη

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο της πρότασης μομφής προς τον Στέφανο Κασσελάκη ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του, επανέρχεται στις «ικανότητες» του προέδρου του κόμματος και μιλά για μια πιθανή συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι αναγκαιότητες είναι αδήριτες και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λαό. Και ό,τι χρειάζεται να γίνει συντεταγμένα και στα όργανα», λέει στην εφημερίδα Documento ο Παύλος Πολάκης απαντώντας στο ερώτημα αν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Όπως εξηγεί ο πρώην υπουργός για τα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη εβδομάδα, αιτία ήταν η εικόνα που βγάζουμε ως κόμμα την τελευταία περίοδο«, συμπληρώνοντας πως σαφώς συνέβαλαν το στημένο κλάμα από τη Λινού, αλλά και η διαγραφή του από την Κ.Ο. του κόμματος.

Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τη «βεντέτα» που άνοιξε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Σαφώς θα συμβάλω τα μέγιστα ώστε να διατυπωθεί μία πολιτική γραμμή που θα οδηγήσει στην πτώση του συστήματος και του καθεστώτος Μητσοτάκη…. και για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα πρόγραμμα σαν αυτό που διατύπωσα. Ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει». Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αποφεύγει τη σύγκρουση με τον Κρητικό βουλευτή, αντίθετα σχεδόν αποπροσανατολιστικά στρέφεται κατά των «87». Σε ότι αφορά ενδεχόμενη συνάντησή του με τον κ. Κασσελάκη, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, απο την πλευρά του Παύλου Πολάκη δεν επιβεβαιώνεται οποιαδήποτε πληροφορία ή πρόθεση για συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη αφού «δεν σμίγουν οι χρόνοι τους», όπως εξήγησαν πρόσωπα από το περιβάλλον του πρώην υπουργού.

Γεωργιάδης: Ο Πολάκης εργάζεται μεθοδικά για να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να ξεφτιλίσει τον Κασσελάκη

«Δεν έχει γίνει κάτι που δεν είχα προβλέψει», είπε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο Action24 για τον Παύλο Πολάκη, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «εργάζεται μεθοδικά για να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα όπως είπε «ο Παύλος Πολάκης έχει επιτεθεί στην Αθηνά Λινού γιατί θέλει να ξεφτιλίσει τον Κασσελάκη». Ακόμη, χαρακτήρισε ως πρωτοφανές το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να συνατήσει τον κ.Πολάκη και αυτός απάντησε «δεν έχω χρόνο». Για το ενδεχόμενο ανάληψης ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Παύλο Πολάκη, ο κ.Γεωργιάδης τόνισε: «Ο Παύλος Πολάκης θα μικρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ, θα τον φέρει στα μέτρα του, το μόνο που ξέρει να κάνει είναι τραμπουκισμοί».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία πληρωνοταν με εντολές του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας. «Εντός των ημερών αναμένεται άσκηση ποινικής δίωξης για το ΔΣ που διόρισε ο Πολάκης», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος ερωτηθείς για την ενδεχόμενη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Υγείας απάντησε «Αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρει, έχει απαξιωθεί».

 

Exit mobile version