Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

27

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 42χρονος με αδυναμία στα ακριβά ποδήλατα
ΕΛΛΑΔΑ

42χρονος με αδυναμία στα ακριβά ποδήλατα

Γνώριμος των Αρχών

Έχουν χάσει το… μέτρημα στην Αστυνομία με το πόσες φορές έχουν συλλάβει έναν δράστη, που ειδικεύεται στις κλοπές ακριβών ποδηλάτων, από πυλωτές πολυκατοικιών ή άλλα σημεία στάθμευσής τους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για έναν 42χρονο, ο οποίος συνελήφθη, στην περιοχή του Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, βραδινές ώρες της 25-8-2024, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.). Σε βάρος του σχηματίστηκε  άλλη μια δικογραφία  για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.  Αναζητείται συνεργός του, λέει η Αστυνομία. Ιδού πως περιγράφουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί τις συνθήκες, που οδήγησαν στον εντοπισμό και στη σύλληψή του, ακριβώς ενώ έκανε… ορθοπεταλιές πάνω στο τελευταίο ποδήλατο που είχε αφαιρέσει λίγη ώρα πριν: «Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί(σ.σ. ΔΙ.ΑΣ),  στο πλαίσιο αναζητήσεων ατόμου, που είχε αφαιρέσει νωρίτερα ποδήλατο από πυλωτή οικίας, παραβιάζοντας την κλειδαριά ασφαλείας, εντόπισαν τον 42χρονο, σε κοντινό του συμβάντος σημείο, να επιβαίνει στο αφαιρεθέν ποδήλατο και τον ακινητοποίησαν». Μετά από έρευνα στην κατοχή του, εντός σακιδίου, βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Ενδεικτικά βρέθηκαν:

Μεταλλικός κόφτης, 3 κατσαβίδια, μεταλλικός κάβουρας, καλέμι, ψαλίδι και 2  γαλλικά κλειδιά. Το αφαιρεθέν ποδήλατο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

«Κατά την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου»,  πληροφορεί η Αστυνομία «εξιχνιάστηκαν επιπλέον τέσσερις -κλοπές ποδηλάτων από δύο οικίες στο Μαρούσι, ενώ ο 42χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε -άλλη μια φορά- στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πριν από λίγο μόλις καιρό και πάλι στο Μαρούσι, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας είχε ακολουθήσει και συλλάβει τον δράστη, καθώς τον θεώρησε ύποπτο για τον τρόπο που έσερνε ένα ποδήλατο έχοντας περασμένο στην πλάτη του ένα σακίδιο πλάτης. Ο αστυνομικός τον είχε εντοπίσει, μέρα μεσημέρι, μαυροφορεμένο,  να κινείται επί των οδών Αμαρυσίας Αρτέμιδος και Ερατούς, στο Μαρούσι.

Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, έσερνε ένα μαύρο ποδήλατο και έφερε σακίδιο πλάτης. Ο αστυνομικός τον πλησίασε διακριτικά κι όταν έφτασε κοντά του διαπίστωσε ότι o εν λόγω άντρας ήταν  γνώριμος των Αρχών, καθώς τον είχαν συλλάβει προ… ημερών(!),  για κλοπές ακριβών ποδηλάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου. Ο περί ου ο λόγος,  μπήκε, τότε,  μέσα στο πάρκινγκ της ΕΘΕΛ στο Ολυμπιακό Στάδιο και ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ, αφού τον ακολούθησε, ενημέρωσε το Κέντρο για ενισχύσεις. Όταν ο ύποπτος εισήλθε σε ένα από τα σταθμευμένα λεωφορεία, ο  αστυνομικός τον πλησίασε, του δήλωσε την ιδιότητά του και τον ακινητοποίησε.  Έπειτα από λίγη ώρα, έφθασαν ενισχύσεις και ο ύποπτος οδηγήθηκε στο ΑΤ Αμαρουσίου. Κατά την έρευνα στο αστυνομικό τμήμα, διαπιστώθηκε ότι στο σακίδιο πλάτης έκρυβε τα κλοπιμαία (εξαρτήματα ποδηλάτων και εργαλεία), ενώ διαπιστώθηκε ότι και το ποδήλατο που έσερνε ήταν κλεμμένο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις