Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

27

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία έρχεται: Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία έρχεται: Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Μαρουσάκης: Από την Πέμπτη ο καιρός θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο -Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Απότομη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, ψυχρές αέριες μάζες κατηφορίζουν προς την περιοχή μας από την Ουκρανία, με τις θερμότερες να εκτοπίζονται πιο δυτικά και βόρεια με αποτέλεσμα να έχουμε αυτόν τον άστατο καιρό. Το τριήμερο Πέμπτη με Σάββατο αναμένεται να δούμε αρκετές βροχές και καταιγίδες, ακόμη και στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να συναντήσουμε αστάθεια στα ηπειρωτικά της χώρας και στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο με βροχές και μπόρες. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι έχουμε ανάγκη τις βροχοπτώσεις, καθώς υπάρχουν προβλήματα λειψυδρίας στη χώρα, αλλά και στον νομό Αττικής. Ο βοριάς θα επιμείνει στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά με ισχυρές εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα ανέλθει μέχρι τους 36 βαθμούς στα δυτικά και στους 32-34 °C στα ανατολικά και τα βόρεια.

water dew on glass

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σήμερα στον νομό Αττικής, με λίγες τοπικές συννεφιές στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ισχυρές εντάσεις και ο υδράργυρος θα «αγγίξει» του 34 βαθμούς αργά το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες, με κάποιες μπόρες να κάνουν την εμφάνισή τους αργά το απόγευμα, ιδιαίτερα σε περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαϊκό. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, με την θερμοκρασία να ανέρχεται στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Τριήμερο έντονης κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Αύριο, Τετάρτη κάποιες μπόρες θα σημειωθούν στον ηπειρωτικό κορμό, και στα ανοιχτά του Ιονίου με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι τους 36 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν μπόρες, τοπικές καταιγίδες με έντονη κεραυνική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις, με την αστάθεια να παραμένει μέχρι και το Σάββατο. Την Πέμπτη ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση στους 32-34 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα θυμίζει έντονα προχωρημένο φθινόπωρο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο. Οι βοριάδες θα επιμείνουν στο Αιγαίο με 5-6 μποφόρ τις επόμενες ημέρες, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Ιόνιο.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΠΕΜΠΤΗ 29-08-2024

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και την Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

a close up of a window with drops of water

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-08-2024

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη με την εκδήλωση τοπικών βροχών. Βαθμιαία νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31-08-2024

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στις Σποράδες, την Εύβοια και τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και όμβροι κυρίως στην Εύβοια, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρεις διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στο βόρειο Ιόνιο, το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο 6, πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις