Σταϊκούρας: Στο 89,4% η επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Στο 89,4% η επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τι είπε ο Σταϊκούρας για το FlyOver

27.08.2024 | 13:57

Για τα έργα που «τρέχουν» αυτή την περίοδο στη Θεσσαλονίκη μίλησε από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Αρχικά, σύμφωνα με το grtimes.gr, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης για την ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr μίλησε για τα έργα που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη και στη Κεντρική Μακεδονία είτε θα ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης στη Καλαμαριά θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2025, ενώ το ποσοστό ολοκλήρωσης του έργου βρίσκεται στο 89,4%. «Μετά την παράδοση της βασικής γραμμής και της Καλαμαριάς θα» κοιτάξουμε» προς τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη για την επέκταση του Μετρό, κάτι που έχουμε κάνει ήδη με την παρουσίαση που κάναμε πριν κάποιους μήνες στους Αμπελόκηπους».

Τι είπε ο Σταϊκούρας για το FlyOver

Όσον αφορά το FlyOver ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών σημείωσε ότι θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2027 και πως είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη. Ξέρω ότι υπάρχει δυσπιστία, λόγω των δυσμενών συνεπειών που προκαλεί το έργο στο κυκλοφοριακό, αλλά χαίρομαι κιόλας γιατί βλέπω ότι αρκετοί αντιλαμβάνονται την αξιοπιστία της Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο έργο. Με συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου και του ΕΚΕΤΑ το κυκλοφοριακό έχει μειωθεί στο 25% από το 40% που ήταν στην αρχή, ενώ στο FlyOver εργάζονται καθημερινά 250 άτομα μα οκτώ βαρέα οχήματα». Όσον αφορά τον ΟΑΣΘ, ο Χρήστος Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι με την ανανέωση του στόλου με τα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν 261 αστικά, ενώ πριν ένα χρόνο ήταν 18% μειωμένο. «Από τον Σεπτέμβριο θα δείτε αύξηση 16% από το τωρινό αριθμό στα λεωφορεία, ενώ ταυτόχρονα, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν από ΟΣΕΘ και ΟΑΣΘ οι διαδικασίες για leasing και για διεθνή διαγωνισμό».

Ταυτόχρονα, με βάση τα στοιχεία που ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έχουν εξασφαλιστεί περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την χρηματοδότηση λιμένων και σιδηροδρόμων της χώρας. «Στόχος μας η Θεσσαλονίκη τα επόμενα τρία χρόνια να αλλάζει καθημερινά προς τις συγκοινωνίες και τονίζω ότι το Υπουργείο στο τέλος θα λογοδοτήσει στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε οι λέξεις να αποτυπωθούν στη συνείδησή σας» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας. Τέλος, αναφορά έγινε για την αναβάθμιση των Δικαστικών Μεγάρων της Κεντρικής Μακεδονίας, την αναβάθμιση 17 σχολών μονάδων, την ολοκλήρωση του έργου της Εθνικής Σχολής Εικαστικών Λειτουργών στην Καλαμαριά, το οποίο ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο, αλλά και για τα Νοσοκομεία που αναβαθμίζονται ενεργειακά.

Exit mobile version