«Είναι παιδιά και θέλουν να ξεδώσουν», λέει ο Πομάσκι για την… πάλη Καραλή–Τεντόγλου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Είναι παιδιά και θέλουν να ξεδώσουν», λέει ο Πομάσκι για την… πάλη Καραλή–Τεντόγλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

«Πολλές φορές μπαίνουμε και εμείς στην ελληνορωμαϊκή πάλη για να παίξουμε μαζί τους, αλλά πλέον γέρασα»

28.08.2024 | 15:15

Το viral βίντεο με τη φιλική πάλη μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών του στίβου, Εμμανουήλ Καραλή και Μίλτο Τεντόγλου, σχολίασε στο EΡΝews o ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Πομάσκι. Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», αναφέρθηκε στις απαιτητικές συνθήκες προπόνησης των αθλητών του, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ξεκούραση μετά από μια μακρά και εξαντλητική αγωνιστική περίοδο. «Φέτος η περίοδος ήταν πάρα πολύ μακρά, τόσο αγωνιστικά όσο και προπονητικά, και τα παιδιά χρειάζονται λίγη ξεκούραση», δήλωσε ο κ. Πομάσκι.

«Στο επίπεδο που βρίσκονται τα παιδιά, δημιουργούνται ομάδες ανάλογα με τις επιδόσεις τους. Αυτοί που είναι καλοί συνεργάζονται και συναγωνίζονται, μετρώντας πόντους, θέσεις και μετάλλια» δήλωσε ο κ. Πομάσκι που προπονεί τον πρωταθλητή του άλματος εις μήκος. Όπως είπε στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίτζο, παρότι οι προπονήσεις είναι αυστηρές και σοβαρές, «τα παιδιά χρειάζονται και λίγο χαλάρωμα, γιατί οι υποχρεώσεις και η σοβαρότητα όλη τη χρονιά τα έχουν στα κόκκινα».

Αναφερόμενος στις στιγμές χαλάρωσης των δύο Ολυμπιονικών που είναι πολύ καλοί φίλοι ο κ. Πομάσκι αποκάλυψε ότι ανάλογες εικόνες, όπως το βίντεο με την ελληνορωμαϊκή πάλη, είναι συνηθισμένα μεταξύ τους. Και όπως δήλωσε, «πολλές φορές μπαίνουμε και εμείς στην ελληνορωμαϊκή πάλη για να παίξουμε μαζί τους, αλλά πλέον γέρασα και δεν μπορώ να κερδίσω πουθενά». Τόνισε ότι αυτές οι στιγμές χαλάρωσης είναι σημαντικές, καθώς «συνεισφέρουν στην καθημερινή δουλειά και βελτιώνουν την απόδοση των αθλητών».

Ο κ. Πομάσκι αναφέρθηκε ακόμη στους επερχόμενους αγώνες του Τεντόγλου, σημειώνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στη Ζυρίχη στον προτελευταίο αγώνα του Ντάιαμοντ Λιγκ, με τον τελικό προγραμματισμένος για τις 13 Σεπτεμβρίου. Και όπως ανέφερε «μετά από αυτούς τους αγώνες, οι αθλητές θα έχουν δυόμιση έως τρεις εβδομάδες ξεκούρασης». Το βίντεο με την πάλη στο χώρο προπονήσεων ανάρτησε ο αγαπημένος «Μανόλο» λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο τον υποδέχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά το εκπληκτικό πανελλήνιο ρεκόρ του στο επί κοντώ όταν και έγινε ο πρώτος Έλληνας που ξεπέρασε τα 6 μ.

 

Πώς υποδέχθηκε ο Τεντόγλου τον Καραλή μετά τα 6 μέτρα
Exit mobile version