Έρχονται βροχές και καταιγίδες –Πού θα χτυπήσει η «ψυχρή λίμνη»

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται βροχές και καταιγίδες –Πού θα χτυπήσει η «ψυχρή λίμνη»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

28.08.2024 | 16:01

Ο καιρός αλλάζει τις επόμενες μέρες, με βροχές και καταιγίδες να αναμένονται σε αρκετές περιοχές, καθώς το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Το Meteo24news δημοσίευσε χάρτη στα social media, που δείχνει τις περιοχές, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα. Θεσσαλία και τμήματα της Πελοποννήσου αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώνει νέα μικρή πτώση.

 

 

Η ανάρτηση του Meteo24news

«Η ψυχρή λίμνη που έχει σχηματιστεί κοντά στην περιοχή μας θα είναι η αιτία για να ενταθεί, από αύριο Πέμπτη, η αστάθεια σε πολλές περιοχές της χώρας και έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας μπόρες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, κυρίως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι η Θεσσαλία καθώς και τμήματα της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα τους 31 βαθμούς Κελσίου. Στον χάρτη παρακάτω μπορείτε να δείτε τις περιοχές που θα επηρεαστούν με τα υψηλότερα ποσά υετού σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό μοντέλο πρόγνωσης καιρού». Η ψυχρή λίμνη που έχει σχηματιστεί κοντά στην περιοχή μας θα είναι η αιτία για να ενταθεί, από αύριο Πέμπτη , η αστάθεια…

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών:

Πέμπτη 29/08

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 30/08

Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές πλην των νοτίων τμημάτων της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας (κυρίως των ανατολικών τμημάτων) και των Σποράδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα φτάσει τους 30 με 32 και τοπικά τους 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Σάββατο 31/08

Στα νότια τμήματα της Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος και από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και την Κρήτη και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες, πλην της περιοχής των Σποράδων και της Εύβοιας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 με 32 και τοπικά τους 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 01/09

Αρχικά άστατος καιρός στις Σποράδες και την Εύβοια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, ενώ αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται και στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόνησσο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά.

Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ είναι πιθανό να διατηρηθούν λίγες τοπικές βροχές στην Εύβοια και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια.

 

Δευτέρα 02/09

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια, τις Κυκλάδες (κυρίως τα δυτικά τμήματα) και την Κρήτη. Τις προμεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά καθώς και στη νότια νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

 

Exit mobile version