Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

28

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στρατιωτικοί γιατροί και σε Λευκάδα, Μεγανήσι
ΕΛΛΑΔΑ

Στρατιωτικοί γιατροί και σε Λευκάδα, Μεγανήσι

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση των νησιών»

Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, τοποθετείται ιατρός οπλίτης θητείας στο Πολυδύναμο Ιατρείο Κατωμερίου του Κέντρου Υγείας Βασιλικής Λευκάδας, στο Μεγανήσι. Παράλληλα, παρατείνεται η διάθεση σμηνίτη ιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Καλάμου στη Λευκάδα, κατόπιν σχετικών αιτημάτων του Υπουργείου Υγείας.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της υποστήριξης των απομακρυσμένων περιοχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις, με σκοπό την ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των τοπικών κοινωνιών. Η απόφαση του Υφυπουργού στοχεύει στην παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας στους κατοίκους των νησιών, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση των νησιών προσφέροντας ιατρική βοήθεια, όποτε αυτό απαιτηθεί, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι βρίσκονται δίπλα στην ελληνική κοινωνία». Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την ενδυνάμωση των υπηρεσιών υγείας στις ακριτικές περιοχές και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των κατοίκων προς το σύστημα υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις