Διαγραφή Λινού: “Δεν παραδίδω την έδρα -Συμπεριφέρεστε σαν αυτόκλητος δικαστής”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαγραφή Λινού: “Δεν παραδίδω την έδρα -Συμπεριφέρεστε σαν αυτόκλητος δικαστής”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην Αθηνά Λινού: «Η έδρα ανήκει στο κόμμα»

28.08.2024 | 20:27

Απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη δίνει με επιστολή της η Αθηνά Λινού, την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα της. «Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε μέσω mail στον Στέφανο Κασσελάκη. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Αθηνά Λινού τέθηκε και επίσημα εκτός ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ,με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά να στέλνει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η ανακοίνωση της Αθηνάς Λινού

«Αγαπητέ κ. Kασσελάκη,

Mου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής. Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου».

Υπενθυμίζεται πως η Αθηνά Λινού είχε παραδώσει πριν από λίγες ημέρες εκατοντάδες σελίδες με οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου «Prolepsis» στον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, καθώς, μετά τις καταγγελίες Πολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε πως θα ερευνήσει ο ίδιος την υπόθεση.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ σε Λινού: Η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στα όσα υποστηρίζει η κα Λινού σημειώνουν:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελακη προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την ΚΟ για λόγους διαφάνειας.

1. Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Η κα. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή  δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο  δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση…

3. Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια».

Kασσελάκης: Δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είχε κάνει δηλώσεις στην εκπομπή Live News του Mega υποστηρίζοντας πως «δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το Γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτησή της και τη διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας». «Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε SMS ούτε και WhatsApp. Αναμένουμε την απάντησή της. Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που έχουμε κάνει, είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα. Η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης, το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Σε ανάρτηση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο Facebook, τόνιζε μεταξύ άλλων πως «η οικονομική δραστηριότητα της Αθήνας Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Exit mobile version