Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

28

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φάμελλος ΑΝΤ1: Θέτω θέμα λάθους πολιτικής της ηγεσίας -Επιζήμια η επιλογή Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος ΑΝΤ1: Θέτω θέμα λάθους πολιτικής της ηγεσίας -Επιζήμια η επιλογή Κασσελάκη

Ο κ. Φάμελλος βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1

«Δεν είμαι ούτε σύμμαχος, ούτε αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας πως βάζει «ζήτημα λάθους πολιτικής της ηγεσίας». Ο κ. Φάμελλος βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, μία ημέρα μετά την εκρηκτική συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου καρατομήθηκε από την θέση του επικεφαλής, μετά από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγές στα πρόσωπα που εκπροσωπούν κοινοβουλευτικά το κόμμα. «Κοιτάξτε έτσι κι αλλιώς εγώ το ανέφερα και στην χθεσινή συνεδρίαση, οπότε μην μείνουμε σε δηλώσεις που γίνονται εκτός οργάνων, οι οποίες γίνονται για την δημιουργία εντυπώσεων… Η πραγματικότητα είναι ότι ενημερώθηκα αιφνιδιαστικά για την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το πρωί λίγο πριν ο πρόεδρος με ενημέρωσε την αλλαγή όλου του προεδρείου» είπε ο κ. Φάμελλος, απαντώντας σε δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη από τα Χανιά, όπου ισχυρίστηκε πως είχε ενημερώσει έναν μήνα πριν τον κ. Φάμελλο.

«Η εισήγηση του προέδρου δημιούργησε ένα τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Φάμελλος και αναρωτήθηκε γιατί αυτή η απόφαση ελήφθη τώρα, όταν η Κοινοβουλευτική Ομάδα είχε «μία πάρα πολύ καλή παρουσία». Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έδωσε εξηγήσεις για τις αλλαγές, ώστε να ζητηθεί αν κάτι δεν λειτουργούσε σωστά. Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ανέφερε ακόμα πως με αυτή την κίνηση «ο πρόεδρος αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα του κόμματος», ενώ υπογράμμισε ότι για εκείνον «η ενότητα και η συλλογικότητα είναι πρωταρχικής σημασίας»

«Βάζω ξεκάθαρα θέμα κριτικής της ηγεσίας. Η χθεσινή επιλογή του προέδρου ήταν επιζήμια. Βάζω ζήτημα λάθους πολιτικής της ηγεσίας. Eίναι μια πολιτική που οδηγεί σε έναν συρρικνωμένο και εσωστρεφή ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δημιουργεί έναν πλειοψηφικό ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας» είπε ο κ. Φάμελλος . Ο κ. Φάμελλος διευκρίνισε ότι δεν υιοθετεί προσωπικές αντιπαλότητες και δεν θεωρεί τον εαυτό του ούτε σύμμαχο ούτε αντίπαλο του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά επιθυμεί έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε μάλιστα ότι η τρέχουσα στάση οδηγεί σε έναν «μικρότερο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αναίτιο διχασμό». Όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη και την Αθηνά Λινού, ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση μεταξύ της συμπεριφοράς του Πολάκη, που τον έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και της δραστηριότητας της Λινού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις