Εργοστάσιο αυγών Νεοχωρούδα: Οι vegan εμπρηστές που το έκαψαν

ΕΛΛΑΔΑ

Εργοστάσιο αυγών Νεοχωρούδα: Οι vegan εμπρηστές που το έκαψαν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Προχωράμε με φωτιά μέχρι να κλείσει και το τελευταίο Άουσβιτς των ζώων, δηλώνει η οργάνωση Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζωών

29.08.2024 | 10:12

Η vegan οργάνωση ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζωών) ανέλαβε χθες την ευθύνη για τον εμπρησμό στο εργοστάσιο της εταιρείας Tsakiris Family στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Σε ανάρτησή της σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν πως ο λόγος που προχώρησαν στον εμπρησμό της εταιρείας με αυγά είναι ο βασανισμός των ζώων και διαμηνύουν πως προτίθενται να ξανακάψουν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε περίπτωση που λειτουργήσουν και πάλι. « Αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους και πρόσθεσαν: «Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε». Ενώ σε ένα υστερόγραφο της ανακοίνωσής τους έγραψαν ότι «Υπάρχουν πολλά σκουπίδια που με τον ένα τροπο ή τον άλλο συμβάλουν στην εξόντωση των ζώων. Μακράν τα αθλιότερα από αυτά είναι οι κρεατοφάγοι οικολόγοι». Ο εμπρησμός έγινε το βράδυ της 22ας Αυγούστου στην Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, κάηκε το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων, ωστόσο, σώθηκαν τα ζώα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση με την ανάληψη ευθύνης:

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό της αυγοπαραγωγικής εταιρίας TSAKIRIS FAMILY στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η λύπη σας για την κατεστραμμένη «περιούσια» σας αποτελεί πηγή διασκέδασης για μας. Δεν είστε επιχειρηματίες, είστε δολοφόνοι εκατομμυρίων ζώων. Χιλιάδες ζώα κάθε μέρα πεθαίνουν υπό άθλιες συνθήκες για τη γεύση της σάρκας τους, προσφέροντας ανυπολόγιστα κέρδη στα αφεντικά. Αισθανόμενα όντα που μπορούν να νιώσουν κάθε συναίσθημα που νιώθουμε κι εμείς, αντιμετωπίζονται ως πρώτη ύλη της καπιταλιστικής παραγωγής.

Σε ένα κόσμο που η εξόντωση των ανυπεράσπιστων (ζώων) αποτελεί κανονικότητα, εμείς αρνούμαστε να είμαστε μέρος της. Αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά. Δεν περιμένουμε να «έρθει η ώρα» να ασχοληθούμε με τα ζώα όπως μας ζητάνε οι γραφικοί επαγγελματίες επαναστάτες. Ορίζουμε εμείς ότι η κατάλληλη ώρα είναι τώρα και προχωράμε με ανυποχώρητο αγώνα.

Μέχρι να κλείσει και το τελευταίο Άουσβιτς των ζώων.

ALF/KLM.

ΥΓ1: Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε.

ΥΓ2: Υπάρχουν πολλά σκουπίδια που με τον ένα τροπο ή τον άλλο συμβάλουν στην εξόντωση των ζώων. Μακράν τα αθλιότερα από αυτά είναι οι κρεατοφάγοι οικολόγοι

Η απάντηση της εταιρείας στις κατηγορίες ότι κότες κάηκαν βασανιστικά

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά, ο CEO της εταιρείας Παύλος Τσακίρης γνωστοποίησε πως από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνταν τα γραφεία της διοίκησης, η τυποποίηση των αβγών, καθώς και οι υποδομές των logistics.

Υπενθυμίζεται ότι με επόμενη ανακοίνωσή της, με ημερομηνία 25 Αυγούστου, στρέφεται εναντίον της οργάνωσης Greenpeace η οποία με ανάρτηση στο linkedin αμφισβήτησε ότι δεν κάηκαν κοτόπουλα και υποστήριξε ότι «χιλιάδες κότες είχαν ένα βασανιστικό τέλος», καθώς κάηκαν ζωντανές μέσα στα κλουβιά τους.

Η εταιρεία διέψευσε τους ισχυρισμούς της οργάνωσης τονίζοντας ότι «επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος που τυχόν προκύπτει από το ισχύον νομικό πλαίσιο».

Ο υπεύθυνος marketing της Tsakiris Family, Δημήτρης Ζακαλκάς ενημερώνει τους ακόλουθους της Greenpeace στο Linkedin, πως οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας που υπέστησαν όντως ολοκληρωτική καταστροφή ουδεμία σχέση έχουν με τα 19 πτηνοτροφεία της εταιρείας που βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες, υπενθυμίζοντας την ανακοίνωση του CEO της εταιρείας.

Προσθέτει πως, το ότι δεν υπήρχαν κοτόπουλα στις εγκαταστάσεις που κάηκαν αποδεικνύεται από το τηλεοπτικό υλικό καναλιού Πανελλαδικής εμβέλειας που μετέδιδε ζωντανά τη φωτιά, και διαβεβαιώνει πως το ζωικό κεφάλαιο αποτελεί καθημερινή φροντίδα και τεράστια ευθύνη συμβατική αλλά και προσωπική των επιχειρηματιών ώστε να διαβιούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ευζωίας των πτηνών.

Exit mobile version