Λιμουζίνα Λάρισα: Μια παρατημένη Lincoln σε ένα ορεινό χωριό

ΕΛΛΑΔΑ

Λιμουζίνα Λάρισα: Μια παρατημένη Lincoln σε ένα ορεινό χωριό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η ανάρτηση μιας παρατημένης Lincoln σε ορεινό χωριό της Ελλάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ικανή να ξεκινήσει συζητήσεις και φήμες για την προέλευσή της και τον τρόπο που βρέθηκε εκεί.

29.08.2024 | 06:59

Μια παράξενη εικόνα από τα ορεινά της Καρδίτσας έχει κατακλύσει τα social media τις τελευταίες μέρες. Μια Lincoln Town Car limousine, σύμβολο χλιδής και αμερικανικού ονείρου, βρίσκεται εγκαταλελειμμένη στην άκρη ενός χωριού. Η φωτογραφία της, που αναρτήθηκε στα social media, έγινε αμέσως viral, πυροδοτώντας ένα κύμα θεωριών. Πώς βρέθηκε αυτό το επιβλητικό όχημα, συνυφασμένο με λαμπερούς δρόμους και κόκκινα χαλιά, σε μια τόσο απομακρυσμένη και ερημική τοποθεσία; Ποιος την οδήγησε εκεί και γιατί την άφησε στην τύχη της, εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες και τη φθορά του χρόνου; Το εσωτερικό της λιμουζίνας, όμως, κρύβει κι άλλα μυστήρια. Ανάμεσα στα πολυτελή δερμάτινα καθίσματα και τα υπολείμματα μιας άλλης εποχής, βρέθηκαν διάσπαρτα κουκλάκια Minions, από τη γνωστή ταινία κινουμένων σχεδίων.

Σύμφωνα με πολλούς χρήστες του διαδικτύου, η συγκεκριμένη λιμουζίνα μέχρι και πριν λίγα χρόνια βρισκόταν στην Καστέλλα του Πειραιά, κοντά στον Προφήτη Ηλία, έξω από ένα bowling center. Αρκετοί είναι αυτοί μάλιστα που αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης της έχει καταγωγή από την Κρυοπηγή Καρδίτσας όπου βρίσκεται το όχημα και το μετέφερε εκεί, αφήνοντάς το εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης.

Από τις φωτογραφίες καταλαβαίνουμε ότι μάλλον πρόκειται για μια Lincoln Town Car stretch limousine 3ης γενιάς προ-facelift, που κατασκευάστηκε μεταξύ 1998 και 2002, με κάτω από το καπό να βρίσκεται ένας V8 κινητήρας 4,6 λίτρων που απέδιδε 220 ίππους και 360 Nm ροπής. Η συγκεκριμένη γενιά ήταν γνωστή για την άνεση, την πολυτέλεια και την αξιοπιστία της, και χρησιμοποιούνταν συνήθως για μετακινήσεις υψηλών προσώπων, γάμους, πάρτι και άλλες ειδικές περιστάσεις.

Αν και οι χρήστες του διαδικτύου φαίνεται να ξετυλίγουν το κουβάρι για το πώς ένα τέτοιο αυτοκίνητο βρέθηκε σε ορεινό χωριό της Ελλάδας, το μυστήριο παραμένει επίσημα ακόμα άλυτο, με τις εικασίες και τη φαντασία να οργιάζουν. Πάντως, ακόμα κι αν δεν μαθευτεί η πραγματική ιστορία πίσω από αυτή την εγκαταλελειμμένη λιμουζίνα, σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τουριστικό αξιοθέατο για την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: Car and Moto
Exit mobile version