Πάρτι με ροζ κοκαΐνη και αλκοόλ στη Μύκονο

ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτι με ροζ κοκαΐνη και αλκοόλ στη Μύκονο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Τρεις συλλήψεις - Τι είναι το "ναρκωτικό των πλουσίων"

29.08.2024 | 20:17

Για πρώτη φορά είχαν ανακαλύψει και κατάσχει ροζ κοκαΐνη οι αστυνομικοί πέρσι τον Αύγουστο, στη Μύκονο. Ήταν στη διάρκεια εφόδου σε χώρο όπου δινόταν πάρτι με συμμετοχή 300 καλεσμένων, όπου έρεε άφθονο το αλκοόλ και στα κρυφά γινόταν χρήση του σπάνιου τότε ναρκωτικού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αύγουστο πάλι, ξανά στη Μύκονο, βρέθηκαν για δεύτερη  μπροστά στη ροζ κοκαΐνη. Τη διακινούσαν τρία άτομα, μέσα σε δοχεία και κυρίως σε μπρελόκ, παριστάνοντας τους τουρίστες και ζώντας σε τουριστικό κατάλυμα. Ήταν οι αστυνομικοί της  Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, με τη συνδρομή του Ειδικού Κλιμακίου Δράσεων και Ο.Π.Κ.Ε. Αθηνών της  Ασφάλειας Αττικής, που έχουν εγκατασταθεί στο «Νησί των Ανέμων», οι οποίοι και πέρασαν χειροπέδες στους διακινητές. «Από τις σωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν», τονίζει η Αστυνομία «στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορες συσκευασίες (νάιλον, δοχεία και μπρελόκ) όπου είχαν τοποθετήσει ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, κοκαΐνης, ροζ κοκαΐνης, σκόνης MDMA και υδροβουτυρικού οξέως».

Πιο αναλυτικά, κατασχέθηκαν:

Επτά νάιλον συσκευασίες με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού μικτού βάρους -8,15- γραμμάρια.

Τέσσερις νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη (η μία ροζ), συνολικού μικτού βάρους -3,24- γραμμάρια.

Τρία μεταλλικά μπρελόκ, το εσωτερικό των οποίων περιείχε κοκαΐνη συνολικού καθαρού βάρους -0,97- γραμμάρια.

Δύο νάιλον συσκευασίες με σκόνη mdma (τρίμματα), μικτού βάρους -1,2- γραμμάρια,11- ναρκωτικά δισκία XTC.

Γυάλινο δοχείο χωρητικότητας 50 ml, περιέχον υδροβουτυρικό οξύ όγκου 20 ml, πλαστικό δοχείο περιέχον υδροβουτυρικό οξύ όγκου 2 ml.

Τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι ουσίες που κατασχέθηκαν, καταλήγει η Αστυνομία, θα αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για περαιτέρω ανάλυση.

Η έφοδος στο πάρτι των 300

Όπως προαναφέρθηκε, τον Αύγουστο του 2023 η Αστυνομία της Μυκόνου έκανε έφοδο σε χώρο, όπου είχε διοργανωθεί πάρτι με 300 καλεσμένους και εντόπισε ένα σπάνιο τότε για την Ελλάδα ναρκωτικό. Ήταν η λεγόμενη ροζ κοκαΐνη, ένα σκληρό, ισχυρό ναρκωτικό, που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς την τελευταία τριετία στην Ευρώπη.

«Ναρκωτικό των πλουσίων»

Είναι το λεγόμενο και «ναρκωτικό των πλουσίων», το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα, μεταξύ των συνθετικών οπιοειδών, που κάνουν θραύση τον τελευταίο καιρό σε κοσμικές εκδηλώσεις και έχουν θέσει σε συναγερμό τις Αρχές σε όλη την Ευρώπη. Έως και πριν από κάποιο καιρό η ουσία ανιχνευόταν κυρίως στην αμερικανική ήπειρο – Κολομβία και Μεξικό είναι οι «πατρίδες» της – πλέον όμως εμφανίζεται και σε τμήματα της αγοράς ναρκωτικών της Ε.Ε. Το μόνο κοινό που έχει με την κοκαΐνη το συγκεκριμένο ναρκωτικό, λένε οι ειδήμονες,  είναι το όνομα. Πρόκειται για ένα τυπικό τριφασικό ναρκωτικό, ένα μείγμα κεταμίνης με διεγερτικά όπως το ecstasy (στην προκειμένη περίπτωση) ή το speed, ένα είδος αμφεταμίνης.  Θεωρείται ουσία πολυτελείας για εύπορους και πωλείται από 90 έως 120 ευρώ το γραμμάριο.

Με οσμή φράουλας!

Είναι ένα κοκτέιλ από διάφορα φθηνότερα ναρκωτικά. Και για αυτό ευθύνεται η προσθήκη ροζ χρώματος και μια μικρή μυρωδιά φράουλας. Φυσικά και η (παραπλανητική) ονομασία. Γίνεται χρήση της. κυρίως σε χώρους ηλεκτρονικής μουσικής, νυχτερινά κέντρα και πάρτι, με το target group να είναι κατά βάση νέοι σε ηλικία άνθρωποι.  Τα πιο συχνά συμπτώματα της κατανάλωσης του είναι η αρτηριακή υπέρταση, η ταχυκαρδία, οι πονοκέφαλοι, η ζάλη, ο έμετος, η θολή όραση, η αϋπνία και οι επιληπτικές κρίσεις. Μακροπρόθεσμα, μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικές εικόνες άγχους και κατάθλιψης, ψύχωσης, αποπροσανατολισμού, αλλαγών προσωπικότητας και καρδιαγγειακών προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακές προσβολές ή αρρυθμίες.

Exit mobile version