Ο Λάκης Λαζόπουλος και το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» επιστρέφουν

LIFESTYLE

Ο Λάκης Λαζόπουλος και το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» επιστρέφουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Την τηλεοπτική επιστροφή του Λάκη Λαζόπουλου ανακοίνωσε το Mega

29.08.2024 | 22:52

Ο Λάκης Λαζόπουλος και το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» έρχονται ξανά στους τηλεοπτικούς δέκτες μέσα από τη συχνότητα του Mega. Την τηλεοπτική επιστροφή του Λάκη Λαζόπουλου ανακοίνωσε το ίδιο το κανάλι.

Η ανακοίνωση του Mega:

«Πληθωρικός και αεικίνητος. Ευθύς και καίριος. Με λόγο απλό, αλλά διεισδυτικό. Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι παλμογράφος της κοινωνίας. Συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων δημιουργών της γενιάς του. Συνεπής στις αρχές του, όπως τις υπαγορεύουν η ηθική και οι πεποιθήσεις του. Η πορεία του στον χώρο του Πολιτισμού και το κοινό που τον ακολουθεί τόσα χρόνια, υπογραμμίζουν τη διαχρονικότητά του.

Από την υποκριτική σε τηλεόραση και θέατρο μέχρι τη συγγραφή σεναρίων και την παραγωγή θεατρικών έργων, έχει αφήσει ξεκάθαρο προσωπικό αποτύπωμα. Κορυφαίος «σταθμός» στη διαδρομή του, οι “Δέκα Μικροί Μήτσοι” στο MEGA, μέσα από τους οποίους γεννήθηκε η -επίσης δική του- πρώτη ζωντανή σατιρική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το “Αλ Τσαντίρι Νιουζ”. Με το δηκτικό χιούμορ και τον καυστικό σχολιασμό του, ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στο MEGA, για να υπηρετήσει “το πιο περήφανο λαϊκό είδος ψυχαγωγίας”, όπως ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τη σάτιρα, με το ανανεωμένο “Αλ Τσαντίρι Νιουζ”».

Ο Λάκης Λαζόπουλος (γενν. 6 Μαΐου 1956, Λάρισα) είναι ένας από τους 100 σπουδαιότερους Έλληνες όλων των εποχών σύμφωνα με ψηφοφορία για την τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ Μεγάλοι Έλληνες (2009). Γεννήθηκε στη Λάρισα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του για μεταπτυχιακό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παρόλα αυτά ασχολήθηκε με το θέατρο, την ηθοποιία, την κωμωδία, την συγγραφή σεναρίων, την παραγωγή, την τηλεόραση, την στιχουργία, την ερμηνεία τραγουδιών, την αρθρογραφία και σχολιασμό επικαιρότητας, την συγγραφή βιβλίου και την παρουσίαση. Συνεργάστηκε με πολλούς και επώνυμους καλλιτέχνες τόσο στο θέατρο, όσο και στην μουσική. Το 2021 δημιούργησε την δική του σχολή, την Ανωτέρα Δραματική Σχολή με το όνομα “Τεχνών 100”. Την ιδια χρονιά κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου» για τη συζυγό του, Τασούλα Λαζοπούλου, που απεβίωσε το 2019.

Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ έχει αναπτυχθεί σε ένα χώρο όπου καλεσμένοι του Λαζόπουλου – γνωστοί ηθοποιοί της τηλεόρασης και του θεάτρου – συμβάλλουν στο σόου. Για παράδειγμα, ο μεγάλος κωμικός Χάρρυ Κλυνν εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο παρουσιάζοντας μέρος της δικής του κωμωδίας.

Οι Δέκα Μικροί Μήτσοι ήταν μια κωμική, κοινωνικού σχολιασμού, εκπομπή και ήταν η πρώτη μεγάλη παραγωγή του Λάκη Λαζόπουλου που στέφθηκε με επιτυχία. Σε αυτήν είχαν λάβει μέρος ως guest star πολλοί σημαντικοί Έλληνες ηθοποιοί, όπως και τραγουδιστές.

Η σύλληψη

Το καλοκαίρι του 1987 όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος συσπειρώθηκε γύρω από τον Λάκη Λαζόπουλο όταν ύστερα από έρευνα του εισαγγελέα Χρήστου Μαρκογιαννάκη συνελήφθη ο ίδιος και η Άννα Παναγιωτοπούλου για τη σατιρική θεατρική παράστασή του “Τι είδε ο Γιαπωνέζος” με την κατηγορία της εξύβρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη. Στο αυτόφωρο, τον ανέλαβε ο πολύπειρος δικηγόρος Γ. Β. Μαγκάκης, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Χ. Σαρτζετάκη. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ιωάννα Μποτούλα, ο Λευτέρης Κυπραίος και η Μαρία Ρεζάν. Τελικώς και οι δυο τους αθωώθηκαν ομοφώνως, ενώ αποδείχθηκε πως ο ΠτΔ δεν είχε εμπλοκή στο θέμα.

Το 1992 σημείωσε επιτυχία με την τηλεοπτική σατιρική σειρά Δέκα Μικροί Μήτσοι και την μακροβιότερη ελληνική σατιρική εκπομπή Αλ Τσαντίρι Νιουζ (2004-2016, 2019, 2021). Η απλότητα και η ευθύτητα του λόγου του, το κοινό αίσθημα, το έξυπνο χιούμορ, το υλικό που χρησιμοποιούσε στις εκπομπές του αγκαλιάστηκαν από τον ελληνικό λαό εκτοξεύοντας τον Λαζόπουλο σε έναν από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στην χώρα.

Σατίρισε πολιτικούς, κυβερνήσεις, τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσια πρόσωπα πυροδοτώντας έτσι την οργή των σατιριζόμενων καταλήγοντας στα δικαστήρια, όπως οι περιπτώσεις των Έφη Σαρρή, Γεώργιου Καρατζαφέρη, Αλέξης Κούγιας, Άννα Δρούζα κ.α. Έχει δεχτεί πληθώρα κατηγοριών για τη μεροληψία του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα τελευταία επεισόδια της εκπομπής του και συγκεκριμένα υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Λαζόπουλος απέκτησε μεγάλη φήμη μέσω της εκπομπής Αλ Τσαντίρι Νιουζ. Ωστόσο, η συνεχής σάτιρα σε πρόσωπα όπως π.χ. τη Μιμή Ντενίση, θεωρήθηκε υπερβολική από τα ΜΜΕ της χώρας. Επικρίθηκε επίσης από μεγάλη μερίδα του τύπου (blogs, sites και εφημερίδες) για λαϊκισμό. Το 2009 στην τηλεοπτική εκπομπή σειράς Μεγάλοι Έλληνες, μια παραγωγή του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αναδείχθηκε ως ένας εκ των εκατό μεγαλύτερων Ελλήνων όλων των εποχών, καταλαμβάνοντας την 83η θέση. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμησή του αργότερα, μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του Αλ Τσαντίρι Νιουζ.

Exit mobile version