Ελιόψωμο εύκολη συνταγή: Λίγα υλικά, εύκολη εκτέλεση

PLUS

Ελιόψωμο εύκολη συνταγή: Λίγα υλικά, εύκολη εκτέλεση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το ελιόψωμο μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας σνακ, για το γραφείο ή και για το σχολείο των παιδιών

29.08.2024 | 07:39

To ελιόψωμο είναι η πιο γευστική εκδοχή του απλού ψωμιού που γίνεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Η συνταγή του είναι εύκολη, με λίγα υλικά ενώ το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει σίγουρα, καθώς, εκτός από την υπέροχη μυρωδιά του έχει και τέλεια γεύση. Το ελιόψωμο μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας σνακ, για το γραφείο ή και για το σχολείο των παιδιών, μιας και τώρα που θα ανοίξουν τα σχολεία θα ψάχνετε για εύκολες και νόστιμες συνταγές. Αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές, εμείς προτείνουμε μια εύκολη συνταγή, με 6 υλικά στην οποία όμως μπορείτε να προσθέσετε φέτα, ή ακόμη και πιπεριές.

Εύκολο ελιόψωμο με λίγα υλικά

Υλικά

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

50 gr. φρέσκο βούτυρο

½ φλιτζάνι ελιές μαύρες

1/2 κουταλιές θυμάρι

½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

Αλάτι/ πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το βούτυρο, μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Στο μπολ προσθέτουμε τις ελιές μας και τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στα υλικά το γάλα και ανακατεύουμε σταθερά μέχρι το μείγμα να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Σε ένα μακρόστενο ταψάκι που έχουμε λαδώσει και έχουμε αλευρώσει ελάχιστα ρίχνουμε τη ζύμη μας, αλείφουμε με ελάχιστο γάλα την επιφάνεια και έπειτα αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Αφήνουμε το ελιόψωμο να ψηθεί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Το αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Bovary.gr 

Ετικέτες
Exit mobile version