Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

22

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γλυκό ψυγείου εύκολο με 3 υλικά: Λαχταριστό, έτοιμο στο πι και φι
PLUS

Γλυκό ψυγείου εύκολο με 3 υλικά: Λαχταριστό, έτοιμο στο πι και φι

Γλυκό ψυγείου εύκολο με 3 υλικά: Λαχταριστό και πανεύκολο, για όλη την οικογένεια

Τα γλυκά ψυγείου είναι πάντα must, αποτελούν την τέλεια λιχουδιά που υπόσχεται να ικανοποιήσει τις λιγούρες μας ενώ η παρασκευή τους είναι εύκολη και γρήγορη. Με μία στρώση μπισκότου και πανεύκολη κρέμα μπορούμε να στήσουμε ένα ωραίο γλυκό ψυγείου στο πι και φι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Λαχταριστό και αφράτο, συνδυάζει την ανάλαφρη υφή της κρέμας και την τραγανότητα του μπισκότου δημιουργώντας την τέλεια ισορροπία χωρίς να μας λιγώνει.

Υλικά

225 γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου πτι μπερ

(170 γρ. ολόκληρα και 50 γρ. τριμμένα)

600 ml κρέμα γάλακτος

125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος

25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος (για διακόσμηση)

sliced chocolate cake beside fork on plate

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλη την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρέμα και όχι σφιχτή σαντιγί.

Αφαιρούμε το 1/3 της παχύρευστης κρέμας, το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει στο multi. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μπισκότου.

Στα υπόλοιπα 2/3 της παχύρευστης κρέμας προσθέτουμε την λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα γάλακτος.

Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 26×20 τοποθετoύμε μια στρώση από μπισκότα πτι- μπερ καλύπτοντας τον πάτο και απλώνουμε από πάνω τους την μισή κρέμα με την κουβερτούρα γάλακτος.

Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα πτι- μπερ και απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω τους με την κρέμα μπισκότου.

Συνεχίζουμε με την τρίτη και τελευταία στρώση μπισκότων πτι- μπερ και έπειτα στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με κουβερτούρα γάλακτος.

Διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος με την βοήθεια ενός τρίφτη.

Tοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες προτού σερβίρουμε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις