Πολάκης – Λινού: “Εισπράττει €1 εκατ. κάθε χρόνο από το ‘21”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης – Λινού: “Εισπράττει €1 εκατ. κάθε χρόνο από το ‘21”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Την κατηγορεί πως στην χθεσινή απάντησή της, απέκρυψε έγγραφα «που δεν την συμφέρουν» - Την καλεί να επιστρέψει τα χρήματα που έχει λάβει

29.08.2024 | 20:39

Με μία ανάρτηση στο Facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, συνεχίζει την αντιπαράθεση με την Αθηνά Λινού με αφορμή την υπόθεση του Ινστιτούτου Prolepsis. Συγκεκριμένα, απαντώντας στην χθεσινοβραδινή ανάρτηση της κυρίας Λινού, η οποία δήλωνε πως θα συνεχίσει δικαστικά την υπόθεση, ο κ. Πολάκης πλέον κάνει λόγο για «θράσος» κατηγορώντας την πως κρύβει σχετικές αποφάσεις.

Όπως γράφει ο Παύλος Πολάκης, «να μάθει, πριν απαντήσει, να ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΙ τις σελίδες που δεν την συμφέρουν από την απόφαση που διακινεί για να παραπλανήσει τον κόσμο. Διότι από όσες σελίδες κρύβει, προκύπτει ότι η προγραμματική σύμβαση πρέπει να διασφαλίζει “εξοικονόμηση πόρων και διαφάνεια των χρηματοδοτήσεων”, ότι “δεν υποκρύπτει ανεπίτρεπτη έμμεση επιχορήγηση” και ότι δεν χρησιμοποιείται “για την παράκαμψη ή καταστρατήγηση των διατάξεων περί αναθέσεως των δημοσίων συμβάσεων του ν. 4412/2016” (ΦΩΤΟ 2)».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Η κρυπτόμενη όλη μέρα χτες Αθηνά Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους ΤΟΥ, η αρνούμενη να δώσει τις αιτούμενες διευκρινίσεις Αθηνά Λινού, είχε το ΘΡΑΣΟΣ να εμφανιστεί χθες το βράδυ, κραδαίνοντας μια απόφαση ενός Τμήματος ΕλΣυν του 2017 -που αφορά άλλα πράγματα από αυτά για τα οποία εγκαλείται- για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τα αδιευκρίνιστα και τα αθεώρητα!(φωτο1)

Μας είναι γνωστές αυτές οι παρελκυστικές τακτικές της διαπλοκής. Ωστόσο, όσο και να τραβήξει από τα μαλλιά μια απόφαση -την τρίτη κατά σειρά γιατί οι προηγούμενες ήταν απορριπτικές- που αφορά τη δυνατότητα ή μη υπογραφής μιας συγκεκριμένης Προγραμματικής Σύμβασης του 2017, όπου αναφέρεται ΡΗΤΑ ότι “η οικονομική συμβολή της Περιφέρειας κατά την εκτέλεση της σύμβασης δεν θα υπερβεί τα 400.000 ευρώ”, οφείλει να απαντήσει γιατί παραβίασε ακόμα και αυτή την απόφαση, μαζί με τον Μπακογιάννη και τον Σπανό, στήνοντας έκτοτε ΜΗΧΑΝΗ για τη διασπάθιση εκατομμυρίων ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Και να μάθει, πριν απαντήσει, να ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΙ τις σελίδες που δεν την συμφέρουν από την απόφαση που διακινεί για να παραπλανήσει τον κόσμο. Διότι από όσες σελίδες κρύβει, προκύπτει ότι η προγραμματική σύμβαση πρέπει να διασφαλίζει “εξοικονόμηση πόρων και διαφάνεια των χρηματοδοτήσεων”, ότι “δεν υποκρύπτει ανεπίτρεπτη έμμεση επιχορήγηση” και ότι δεν χρησιμοποιείται “για την παράκαμψη ή καταστρατήγηση των διατάξεων περί αναθέσεως των δημοσίων συμβάσεων του ν. 4412/2016” (ΦΩΤΟ 2).

Κατά παράβαση λοιπόν ΟΛΩΝ των νόμιμων διαδικασιών, η κυριά Λινού έφτασε να εισπράττει 1.000.000 ευρώ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ από το 2021 και εξής, χρησιμοποιώντας τις συμβάσεις αυτές ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ από κοινού με την Περιφέρεια, για την παράκαμψη του δημόσιου λογιστικού και του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων.

Ταυτόχρονα, τις ΙΔΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ η Λινού τις δήλωνε στη Διαύγεια ως “επιχορηγήσεις” (ΦΩΤΟ 3)και ο Σπανός στο ΚΗΜΔΗΣ ως “απευθείας αναθέσεις” (ΦΩΤΟ 4,5,6),που είναι και τα δύο παράνομα.

Ταυτόχρονα, στις ΙΔΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, φαίνεται ότι δεν έστελναν για έλεγχο ούτε το ΠΡΩΤΟ ένταλμα πληρωμής τους που πρέπει να ελεγχθεί υποχρεωτικά από το ΕλΣυν, όπως προβλέπει ο νόμος και έχω ξαναγράψει αναλυτικά, με αφορμή τη Σύμβαση για το 2023-2024 (ΦΩΤΟ 7), η οποία δεν έχει αναρτηθεί ούτε στο ΚΗΜΔΗΣ!

Σταματήστε το δούλεμα, λοιπόν, Αθηνά Λινού και Φάνη Σπανέ -που έχεις πιει το ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ εδώ και ένα μήνα- που ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να έχετε δρομολογήσει ΗΔΗ άλλο 1.

000.000 ευρώ για το 2024-2025!!! (ΦΩΤΟ 8.).

ΜΠΡΑΒΟ στην Παράταξη «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση-Απόστολος Γκλέτσος» και σε όσους ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ (παραταξη Μαρκοπουλου) και δεν νομιμοποίησαν αυτό το συνεχιζόμενο ΑΙΣΧΟΣ για το 2024-2025!!! (ΦΩΤΟ 9 -10 ΑΠΟΦΑΣΗ).

Δυσάρεστη έκπληξη η “Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας” …..

Κάτι τελευταίο για την Αθηνά Λινού: Να δούμε ποιο κόμμα θα σε μαζέψει μαζί με την κλεμμένη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ μετά από όλα αυτά. Καλό θα ήταν βέβαια, να επιστρέψεις τουλάχιστον τα χρήματα που έχεις λάβει με τέτοιες πρακτικές στα δημόσια ταμεία -αν διαθέτεις αξιοπρέπεια- και να ΜΗΝ ξαναπιάσεις ΕΣΥ στο στόμα σου την Αριστερά. Καμία σχέση δεν έχεις με αυτήν, πως αποδεικνύεται».

 

Exit mobile version