Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

30

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπέος – Κουρέτας νεκρά ψάρια: «Είναι ανίκανος», «Είσαι πολιτικός απατεώνας»
ΕΛΛΑΔΑ

Μπέος – Κουρέτας νεκρά ψάρια: «Είναι ανίκανος», «Είσαι πολιτικός απατεώνας»

Μπέος - Κουρέτας νεκρά ψάρια: «Πόλεμος» ευθυνών

«Πόλεμος» ευθυνών εξελίσσεται ανάμεσα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, για τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια που έχουν κατακλύσει τον χείμαρρο Ξηριά. Τα νεκρά ψάρια τα οποία έφτασαν από τη Λίμνη Κάρλα έως τον Παγασητικό, αποτελούν μια οικολογική καταστροφή άνευ προηγουμένου. Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ανταλλάσσουν ανακοινώσεις αναφορικά με τις ευθύνες. Ο Αχιλλέας Μπέος κατηγορεί τον περιφερειάρχη ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος για την οικολογική καταστροφή, ενώ ο κ. Κουρέτας ισχυρίζεται πως οι ευθύνες βαραίνουν την προηγούμενη Αρχή της Περιφέρειας, κι όλα αυτά ενώ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διέταξε κατεπείγουσα έρευνα.

Βόλος: Η κόντρα Μπέου-Κουρέτα για τα νεκρά ψάρια

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο Αχιλλέας Μπέος έκανε αυτοψία στον Παγασητικό και στον χείμαρρο Ξηριά, απ’ όπου εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Κουρέτα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, θάβουν τα νεκρά ψάρια χωρίς κοίτη του χειμάρρου χωρίς να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Μάλιστα, ο κ. Μπέος καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις εναντίον του Δημήτρη Κουρέτα. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι δεν γίνεται ταφή των ψαριών, αλλά απομάκρυνση και στη συνέχεια καύση.

Κουρέτας: Δεν είναι ευθύνη της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας -Εμείς κάνουμε δουλειά και ο Μπέος κοιτάει

«Οι ευθύνες για αυτό που προέκυψε από την Κάρλα και στη συνέχεια στον Παγασητικό δεν είναι της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα υπόλοιπα είναι δημιουργία εντυπώσεων και πολιτικά παιχνίδια. Δεν μπορεί κανείς να βρίζει, να λέει ψέματα και να δέρνει τον κόσμο. Από σήμερα μπαίνω εγώ μπροστά, δίπλα στους Βολιώτες. Ή εγώ ή αυτός», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Κουρέτας: Δεν δώσαμε εντολή να θαφτούν τα ψάρια

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε δηλώσεις του στον «Ταχυδρόμο» ανέφερε, επίσης, πως «δεν δώσαμε καμία εντολή σε εργολάβο να θάψει ψάρια. Έχουμε ενεργή σύμβαση με εταιρεία που συγκεντρώνει τα νεκρά ψάρια σε μια άκρη πριν ακολουθήσει δεύτερο μηχάνημα για να τα φορτώσει σε κοντέινερ ώστε να οδηγηθούν για καύση. Υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία θα προσκομίσουμε στην Εισαγγελία. Για ποιον λόγο να δώσουμε εντολή να τα θάψουν όταν έχουμε σύμβαση για καύση;», ανέφερε ο κ. Κουρέτας.

Ο ίδιος ανταπέδωσε τα πυρά στον δήμαρχο: «Εμείς κάνουμε τη δουλειά όλων και ο Μπέος κάθεται και κοιτάει. Είναι ανίκανος, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Εμείς κάνουμε. Πολιτικά έχει τελειώσει. Είναι σαν τους παππούδες που κάθονται και διηγούνται ιστορίες στα εγγόνια τους. Και ξαφνικά απέκτησε οικολογικές ανησυχίες. Ποιος; Ο Μπέος; Ποιος τις έχασε και τις βρήκε αυτός;».

Μπέος: Ο Κουρέτας είναι ο μοναδικός υπεύθυνος

Λίγη ώρα μετά τις διαβεβαιώσεις Κουρέτα, ο Αχιλλέας Μπέος επανήλθε και κατηγόρησε ευθέως τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα ως τον μοναδικό υπεύθυνο για τις ασύλληπτες εικόνες με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια. Ο δήμαρχος Βόλου κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για αδράνεια και ανευθυνότητα, επειδή δεν έκλεισαν το θηρόφραγμα. «Να σταματήσουν οι πολιτικοί απατεώνες να παίζουν παιχνίδια σε βάρος του βολιώτικου λαού» είπε ο Αχιλλέας Μπέος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις