Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

30

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκρά ψάρια Βόλος: Αγανακτισμένοι οι ξενοδόχοι της περιοχής
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρά ψάρια Βόλος: Αγανακτισμένοι οι ξενοδόχοι της περιοχής

Νεκρά ψάρια Βόλος: «Το 90% των πελατών έχει φύγει»

Την απόλυτη καταστροφή ζούνε οι επιχειρηματίες του Τουρισμού στον Βόλο, μετά την κρίση με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό. Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στις Αλυκές Βόλου, ο Δημήτρης Καραμήτσος μίλησε στο OPEN λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το 90% των πελατών έχει φύγει». Ο κ. Καραμήτσος τόνισε αρχικά: «Το φαινόμενο ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή. Το ξενοδοχείο μου είναι στις Αλυκές, δίπλα στη θάλασσα, στα 20 μέτρα από εκεί που βρίσκονται τα νεκρά ψάρια. Το 90% των πελατών έχει φύγει από το ξενοδοχείο και βρίσκεται ουσιαστικά μόνο το προσωπικό. Ακύρωσαν τις κρατήσεις και έφυγαν και λογικό αφού ήρθαν να κάνουν μπάνιο δίπλα στη θάλασσα και αντί αυτού έβλεπαν νεκρά ψάρια. Εκτός από την άσχημη εικόνα, η δυσοσμία είναι πολύ έντονη στο σημείο».

Στην συνέχεια ο ξενοδόχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Βόλου από την περσινή χρονιά: «Ήταν ήδη δύσκολη η κατάσταση για τους ανθρώπους του Βόλου, για τα νερά που υπήρχαν από την περσινή χρονιά λόγω των κακοκαιριών. Οι επιχειρήσεις της εστίασης βρίσκονται στο μείον 70-80% περίπου σε σχέση με άλλες χρονιές. Βέβαια τώρα βρίσκονται σχεδόν στο μείον 100%, αφού εξαφανίστηκε όλος ο κόσμος».

Σε ερώτηση για το αν ξέρουν πότε θα τελειώσει το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια ο κ. Καραμήτσος τόνισε: «Κανένας δεν μας έχει πει τίποτα για το πότε θα τελειώσει αυτό το θέμα. Εδώ ακόμα παίζεται το μπαλάκι των ευθυνών. Ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Χθες είδαμε τα πρώτα συνεργία καθαρισμού μετά από 6 μέρες».

Για την τουριστική σεζόν: «Η καλοκαιρινή σεζόν για εμάς φτάνει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Όμως είμαστε ξενοδοχείο που δουλεύει όλο τον χρόνο. Στις Αλυκές υπάρχουν τουλάχιστον 150 άτομα προσωπικό που εργάζεται σεζόν. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά, καθώς οι επιχειρήσεις εδώ δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Πρέπει να υπάρξει άμεση στήριξη όλων των επιχειρήσεων από την Πολιτεία».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις