Ροζ κύκλωμα στη Μύκονο έκλεινε ραντεβού σε ξενοδοχεία έναντι 350€ την ώρα

ΕΛΛΑΔΑ

Ροζ κύκλωμα στη Μύκονο έκλεινε ραντεβού σε ξενοδοχεία έναντι 350€ την ώρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, κινούσαν μέσω ιστοσελίδας τα νήματα για την εκπόρνευση γυναικών από τη Βραζιλία

30.08.2024 | 11:00

Μετά την αποκάλυψη της διακίνησης στο νησί της Μυκόνου του άκρως επικίνδυνου ναρκωτικού «ροζ κοκαΐνης», η Αστυνομία, λίγες ώρες μετά… έπεσε πάνω σε ροζ κύκλωμα! Δύο Έλληνες, μόνιμος κάτοικος Γερμανίας ο ένας, Μυκονιάτης ο άλλος και Κρητικός, ο τρίτος, είναι, κατά τα στοιχεία των Αρχών, αυτοί που έστησαν τη «ροζ» επιχείρηση, αποκομίζοντας για κάθε ερωτικό ραντεβού με τις κοπέλες από τη Βραζιλία, που εκμεταλλεύονταν, έως και 350 ευρώ! Τα ερωτικά ραντεβού κλείνονταν σε ξενοδοχεία, στον Ορνό η στην περιοχή κοντά στο Αεροδρόμιο, ενώ οι «πελάτες», που επισκέπτονταν σχετική ιστοσελίδα με ημίγυμνες φωτογραφίες των escorts, δεν είχαν, παρά να τηλεφωνήσουν, να συμφωνήσουν στην τιμή και να ορίσουν τον τόπο του ραντεβού. Είτε σε χώρο δικό τους είτε σε χώρους για τους οποίους μεριμνούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

 

Αυτό έκαναν και οι… αστυνομικοί ειδικής ομάδας που συστήθηκε ακριβώς για να διαπιστώσει αν η ανώνυμη καταγγελία που είχε γίνει για τη δράση του ροζ κυκλώματος, είχε στοιχεία αλήθειας. Τα ραντεβού, που ζήτησαν οι αστυνομικοί, υποδυόμενοι τους πελάτες, κλείστηκαν και μόλις τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα παραδόθηκαν οι κοπέλες από τη Βραζιλία, 35 και 25 χρόνων, συνελήφθησαν.

Η σύλληψη των εμπλεκομένων

Ακολούθησε η σύλληψη των δύο εκ των τριών εμπλεκομένων καθώς ο ένας είχε αναχωρήσει νωρίτερα, επιστρέφοντας στη Γερμανία όπου και θα σταλούν τα έγγραφα αναζήτησής του στις γερμανικές Αρχές. ΄Όπως αναφέρεται από την ΕΛ.ΑΣ. «το τελευταίο χρονικό διάστημα, περιήλθαν πληροφορίες στην Υπηρεσία μας, αναφορικά με τη λειτουργία «γραφείου» ερωτικών ραντεβού, που δραστηριοποιείται μέσω ιστοσελίδας, στην οποία είναι καταχωρημένες αγγελίες αλλοδαπών εκδιδομένων γυναικών.

Οι συγκεκριμένες εκδιδόμενες φέρονταν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία καθορίζεται ανάλογα με τη χρονική διάρκεια αυτού είτε σε χώρο των εκδιδομένων («incall» ραντεβού) είτε στις οικίες των «πελατών» ή σε ξενοδοχεία που επιλέγουν οι πελάτες («outcall» ραντεβού). Μάλιστα, σε αυτά τα ραντεβού, τις εκδιδόμενες φέρονταν να μεταφέρουν δύο άγνωστοι άνδρες, οδηγώντας εκ περιτροπής».

Ημίγυμνες φωτογραφίες

Από την έρευνα της Υπηρεσίας μας στο διαδίκτυο, επιβεβαιώθηκε ότι στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα εμφανίζονται ημίγυμνες φωτογραφίες γυναικών κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής, κάτω από τις οποίες προβάλλονται: το όνομα τους, οι ερωτικές υπηρεσίες που προσφέρει η καθεμία, το τηλέφωνο επικοινωνίας του «γραφείου» και το χρηματικό ποσό που αναλογεί στην κάθε ερωτική συνεύρεση».

Στη συνέχεια περιγράφεται ο τρόπος που κινήθηκε η Αστυνομία για τη σύλληψη των προαγωγών, αλλά και την παροχή υποστήριξης στις κοπέλες. «Πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου.

350 ευρώ

Κατόπιν, κανονίστηκαν τηλεφωνικώς δύο ερωτικά ραντεβού, διάρκειας μίας ώρας και έναντι του χρηματικού ποσού των 350 ευρώ έκαστο, με εκδιδόμενες που διαφημίζονται σε αγγελίες αναρτημένες στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα.  Το πρώτο, σε πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή Ορνός Μυκόνου (outcall) και το δεύτερο στο ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν εγκατεστημένες και πραγματοποιούσαν μέρος των ραντεβού τους οι εκδιδόμενες (incall), το οποίο εδρεύει στην περιοχή του αεροδρομίου.

Η 35χρονη από τη Βραζιλία

Συγκεκριμένα: Στο ερωτικό ραντεβού που κανονίστηκε στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν εγκατεστημένες και πραγματοποιούσαν μέρος των ραντεβού τους οι εκδιδόμενες (incall), το οποίο εδρεύει στην περιοχή του αεροδρομίου παρουσιάστηκε γυναίκα 35ετων υπήκοος Βραζιλίας ενώ γίνεται μνεία ότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο εν λόγω ξενοδοχείο δεν εντοπίστηκε έτερη εκδιδόμενη γυναίκα.

Η 25χρονη

Στο ερωτικό ραντεβού που κανονίστηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή Ορνός Μυκόνου (outcall) εμφανίστηκε στο δωμάτιο 25χρονη υπήκοος Βραζιλίας, την οποία προηγουμένως είχαν μεταφέρει από κοινού οι δυο κατηγορούμενοι. Παράλληλα, κατά την ακινητοποίηση του οχήματος και την δέσμευση των δυο κατηγορουμένων εντοπίστηκε ως συνεπιβάτης μια 35χρονη υπήκοος Βραζιλίας».

Και ροζ κοκαΐνη

Κατά την έρευνα που ακολούθησε μεταξύ των ευρημάτων ήταν και ποσότητα…ροζ κοκαϊνης, για την επικινδυνότητα της οποίας παρουσίασε ήδη στοιχεία το Alphafreepress.  Συγκεκριμένα βρέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων δεκαπέντε ευρώ (3.015€) και εβδομήντα (70) Λιρών Βρετανίας.
  • Τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ένα tablet και ένας φορητός υπολογιστής.
  • Ένα Ι.Χ.Ε. ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων
  • Μικροποσότητες ναρκωτικών -ινδική κάνναβη, κοκαΐνη και μίξη κοκαΐνης με έκστασι (ροζ κοκαΐνη).
Exit mobile version