Η γαλατόπιτα αποτελεί ένα γλυκό από τα πιο διαδεδομένα σε κάθε περιοχή. Πρόκειται για το έδεσμα που μας μεταφέρει σε μνήμες των παιδικών μας χρόνων, αφού σε κάθε σπίτι η συνταγή της γεμίζει με αρώματα, ενώ η γεύση της είναι πλούσια και η υφή της αφράτη, όπως πρέπει να είναι. Και επειδή είναι πάντα ωραίο να ανακαλύπτεις συνταγές που δε θα σε κρατήσουν με τις ώρες στην κουζίνα και θα απολαύσουν όλοι -μικροί και μεγάλοι- δοκιμάσαμε την παρακάτω από το Live Kitchen, η οποία υπόσχεται ότι θα σας ξετρελάνει.
Συνταγή για γαλατόπιτα:
Υλικά:
1 λίτρο γάλα (4 κούπες)
200 γρ ζάχαρη (11 κτσ)
3 μέτρια αυγά
60 γρ ψιλό σιμιγδάλι (3,5 κτσ)
60 γρ κορν φλάουρ (4 κτσ)
1/2 κτγ υγρή βανίλια (2 βανιλίνες)
50 γρ βούτυρο (2 κτσ)
Για το άλειμμα
1 μέτριο αυγό
2 κτσ ζάχαρη
2 κτσ νερό
Πυρεξ 26 εκ.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, την βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σε ένα πυρέξ 26 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Για το άλειμμα σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό, την ζάχαρη , το νερό και χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
Με ένα πινέλο Αλείφουμε ομοιόμορφα πάνω από την γαλατόπιτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-45 λεπτά στους 160 c.
Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει και έπειτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.