Εκλογές ΠΑΣΟΚ 2024: Περιοδεία της Νάντιας Γιαννακοπούλου στην Ευρυτανία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ 2024: Περιοδεία της Νάντιας Γιαννακοπούλου στην Ευρυτανία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δείξει ότι υπάρχει άλλος δρόμος»

30.08.2024 | 19:54

Στην Ευρυτανία βρέθηκε την Πέμπτη η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, στα πλαίσια των περιοδειών της σε όλη την Ελλάδα. Η κα. Γιαννακοπούλου κατά την περιοδεία της στο Καρπενήσι επισκέφθηκε την αγορά και τα καταστήματα της περιοχής όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ακούσει τους πολίτες, ενώ αργότερα συναντήθηκε με την διοίκηση της αστυνομική δύναμης της περιοχής στο ΑΤ Καρπενισίου όπου ενημερώθηκε ενδελεχώς για τα προβλήματα της αστυνομίας ειδικά στην περιφέρεια της Ευρυτανίας με κύριο την υποστελέχωση και την ανάγκη ενίσχυσης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Στα πλαίσια της περιοδείας της η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε με πλήθος φίλων και μελών του κόμματος, όπου συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Η κα. Γιαννακοπούλου ανέλυσε το όραμα της για το μέλλον της παράταξης και τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν στην λειτουργία του, ώστε το κόμμα να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία και να διαμορφώσει σύγχρονες προτάσεις που θα το καταστήσουν την εναλλακτική κυβερνητική επιλογή.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την χώρα

Στην τοποθέτηση της η κα. Γιαννακοπούλου ανέφερε τα εξής:

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα στην Ευρυτανία και που μου δόθηκε η δυνατότητα να έρθω σε επαφή μαζί σας, να ακούσω τα προβλήματα και τις σκέψεις σας. Διαπίστωσα και στην Ευρυτανία, όπως και σε κάθε γωνιά της χώρας που επισκέπτομαι όλη την τελευταία περίοδο, ένα αυξημένο ενδιαφέρον για την διαδικασία εκλογής Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Το βρίσκω λογικό και ταυτόχρονα ελπιδοφόρο. Ολοένα και περισσότεροι πολίτες διαπιστώνουν την αδυναμία της Κυβέρνησης της Ν.Δ να διαχειριστεί τα προβλήματα της κοινωνίας, ενώ διαψεύδονται και οι όποιες ελπίδες τους για την υλοποίηση των αναγκαίων, για την χώρα μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σε κατάσταση εσωκομματικής αποσύνθεσης, και αδυνατεί να αρθρώσει έναν σοβαρό και  αξιόπιστο αντιπολιτευτικό λόγο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο.

Το μόνο κόμμα που μπορεί να δείξει ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος, το μόνο κόμμα που μπορεί να φέρει την ελπίδα ξανά, είναι, και πρέπει να είναι, το ΠΑΣΟΚ. Αυτό ακριβώς κρίνεται στις εκλογές μας, που φαίνεται στην πράξη, πόσο απαραίτητες  ήταν για να συζητηθούν όλα όσα μας κρατούσαν στάσιμους, καθηλωμένους και να επιδιώξουμε μια νέα αρχή. Η εκλογή  Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ίσως η πιο κρίσιμη στιγμή, όχι μόνο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Κεντροαριστεράς στην χώρα μας. Το ΠΑΣΟΚ, ως γνήσιο κοινωνικό κίνημα, θα πρέπει να συνάψει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες και με καθαρές θέσεις να διαμορφώσει τη φυσιογνωμία κόμματος εξουσίας και όχι μίας δύναμης διαμαρτυρίας. Πρέπει την θέση της σιωπής, που επικρατούσε μέχρι τώρα, να πάρει ένας πανελλαδικός δημόσιος διάλογος, να ακούσουμε τους φίλους και τα μέλη μας. Δεν μπορούμε να αρκούμαστε σε μικρά ποσοστά, πρέπει να επανακάμψουμε ως κόμμα εξουσίας.

Γι’ αυτό κατέθεσα την υποψηφιότητά μου. Γιατί αισθάνομαι ότι μπορώ να συμβάλω σ΄ αυτή την κατεύθυνση. Καλώ τους Ευρυτάνες, όπως  και όλους τους προοδευτικούς Έλληνες που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές σπάζοντας μηχανισμούς και συστήματα. Παίρνοντας το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους. Να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου. Γνωρίζοντας ότι ήμουν πάντα εδώ, με μαχητικότητα, άποψη και προσφορά. Γνωρίζοντας ότι δεν ήμουν ποτέ η αγαπημένη των κομματικών μηχανισμών και των συστημάτων εξουσίας.

Γιατί, πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κίνημα, ένα ρεύμα  ελπίδας και αλλαγής. Γιατί, πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μεγάλη δύναμη της Σοσιαλδημοκρατίας και των βαθιών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος,  όπως ήταν πάντα μέχρι να πληγεί από τον τυχοδιωκτισμό και τον λαϊκισμό της προηγούμενης δεκαετίας. Σε κάποιους δεν αρέσει αυτή η προοπτική και δεν αναφέρουν καν το όνομά μου. Δεν πειράζει. Δεν αποφασίζουν αυτοί. Αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός του ΠΑΣΟΚ, οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρα που επιθυμούν το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι παρατηρητή και σχολιαστή της επικαιρότητας. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά! Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την χώρα!».

Exit mobile version