Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

30

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κινητά στα σχολεία τέλος: Διαφωνεί ο Πέτρος Παππάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινητά στα σχολεία τέλος: Διαφωνεί ο Πέτρος Παππάς

«Αν θες να κάνεις μία ποινή, κράτα τα παιδιά τέσσερις ώρα παραπάνω μετά το σχολικό μάθημα και βάλτους να διαβάσουν, όταν τους διώχνεις, ενδεχομένως τους σπρώχνεις στην παραβατικότητα»

Αλλαγές στα σχολεία έρχονται με το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα σε αυτές είναι ο περιορισμός της χρήσης των κινητών τηλεφώνων αλλά και η επαναφορά της πενθήμερης αποβολής. Για το μέτρο των κινητών μίλησε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Θεωρώ απόλυτα θετικό το μέτρο τα κινητά να μην υπάρχουν μέσα στην τάξη», αναφέρει χαρακτηριστικά. Όπως λέει «η εξάρτηση των εφήβων στο διαδίκτυο είναι πλέον μία ψυχιατρική οντότητα, νοσηλεύονται σε ψυχιατρικές κλινικές εξαρτημένα παιδιά από το διαδίκτυο. Συνήθως είναι έφηβοι και αγόρια».

Αρνητικός είναι ωστόσο ως προς το μέτρο της αποβολής. «Πειθαρχικά μέτρα στα σχολεία πρέπει να υπάρχουν, αλλά τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να απομακρύνουν τον μαθητή από τα σχολικό περιβάλλον, αλλά να τον κρατάνε», σημειώνει. «Αν θες να κάνεις μία ποινή, κράτα τα παιδιά τέσσερις ώρα παραπάνω μετά το σχολικό μάθημα και βάλτους να διαβάσουν, όταν τους διώχνεις, ενδεχομένως τους σπρώχνεις στην παραβατικότητα», υποστηρίζει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις