Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

31

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Και επίσημα στον ΠΑΟΚ ο Μπακαγιόκο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και επίσημα στον ΠΑΟΚ ο Μπακαγιόκο

Ο Γάλλος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνια

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου, ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο, είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Μπακαγιόκο έχει αγωνιστεί σε πολλές μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, όπως η Μίλαν, η Τσέλσι, η Νάπολι κι η Μονακό. Να θυμίσουμε ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται κι ο Ομάρ Κόλι, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την μεταγραφή του Τιεμουέ Μπακαγιόκο από τη Λοριάν. Ο Γάλλος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για 1+1 χρόνια και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 8. Ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1994 στο Παρίσι και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή από την ηλικία των πέντε ετών πριν ενταχθεί στις ακαδημίες της Ρεν στα 13. Ο Γάλλος μέσος ξεχώρισε και στις 24 Αυγούστου του 2013 έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Ρεν σε ένα ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Εβιάν.

Τον Ιούλιο του 2014, η Μονακό ξόδεψε 8.000.000 ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Η μεταγραφή στους Μονεγάσκους ήταν καθοριστική για την καριέρα του. Ο Μπακαγιόκο έγινε ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας και κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας το 2016-17, ενώ παράλληλα την ίδια σεζόν συνέβαλε σημαντικά στην εντυπωσιακή πορεία της ομάδας μέχρι τα ημιτελικά του UEFA Champions League. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μονακό κατέγραψε 92 συμμετοχές, πέντε γκολ και μία ασίστ. Το καλοκαίρι του 2017, η Τσέλσι έβγαλε από τα ταμεία της 40.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της, με τη μεταγραφή να είναι η δεύτερη πιο ακριβή στην ιστορία του συλλόγου μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Μπακαγιόκο με τους «Μπλε» είχε 43 εμφανίσεις, σκόραρε τρεις φορές και μοίρασε τρεις ασίστ, ενώ κατέκτησε επίσης το FA Cup.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις