Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

31

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική και επικίνδυνη η αδράνεια της κυβέρνησης στην αποκατάσταση της Θεσσαλίας
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική και επικίνδυνη η αδράνεια της κυβέρνησης στην αποκατάσταση της Θεσσαλίας

Ολόκληρη η περιφέρεια Θεσσαλίας αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου ολική καταστροφή

Για «προκλητική και επικίνδυνη αδράνεια» της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η περυσινή πλημμύρα στην Θεσσαλία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωσή του, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου, αναφέρει: «Έναν χρόνο μετά την καταστροφή της Θεσσαλίας από το χτύπημα της κακοκαιρίας, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει την προσεχή Δευτέρα φιέστα για να ανακοινώσει αντιπλημμυρικά έργα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Παγασητικός κόλπος έχει πνιγεί από νεκρά ψάρια, ως αποτέλεσμα της περσινής πλημμύρας, και οι πολίτες της περιοχής έχουν οδηγηθεί στην απόγνωση.

Η αδράνεια της κυβέρνησης, εδώ κι έναν χρόνο, δεν είναι απλώς προκλητική: είναι επικίνδυνη. Ολόκληρη η περιφέρεια Θεσσαλίας αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου ολική καταστροφή, που έχει δραματικές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία της περιοχής. Και ο κ. Μητσοτάκης αντί να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες, βρήκε μία ακόμη ευκαιρία για μπίζνες με ολλανδικές εταιρείες, αγνοώντας προκλητικά την εγχώρια επιστημονική κοινότητα. Για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι η “αριστεία” της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαντλείται στις φιέστες και στο μοίρασμα δημόσιου χρήματος σε φίλους και ημέτερους. Κι όλα αυτά τη στιγμή που μία ολόκληρη περιφέρεια βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την καταστροφή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις